Dinner: Tikka Massala met kippendijen, aubergine en munt

Dag allen 🙂 Afgelopen woensdag ging ik samen met friend Marte borrelen bij het Westergasterras. Dit blijkt op woensdagavond echt de ideale plek om wel te werken (bloggen) en tegelijkertijd heel hard te chillen op een mooie locatie met lekkere wijn. Vet fijn! Marte ging echter eerst sporten en dus at ik wel thuis even een hapje. Ik had zin in curry en aubergine en besloot die twee te combineren. Bij het klaarmaken was ik dat alleen alweer vergeten waardoor het een beetje in de soep liep, maar goed. Lees door!

Nodig voor ÊÊn persoon: een stuk aubergine – 2 kippendijen – een koffiekopje witte rijst – 1 kleine ui – 1 teentje knoflook – yoghurt – paar plukjes munt – tikka massala van Kumar’s

Snipper de ui en knoflook en bak met olijfolie glazig in een pan. Voeg de aubergine in plakjes gesneden hier aan toe en bak mee totdat die ook een soort van glazig worden. Voeg dan de kippendijen toe en blijf bakken totdat ze rondom gekleurd zijn. Doe er dan een currypasta van Kumar’s bij en wat yoghurt en laat dit pruttelen, zodat de kip kan garen. Kook ondertussen de rijst. Serveer de curry op de rijst en top af met wat verse munt. Klaar!

Ik moet zeggen dat dit echt een hele saaie maaltijd was. Echt, ik kan het niet aanraden. Nu ging er op zich ook wel van alles mis hoor; ik vergat m’n naanbrood af te bakken en wilde dat eigenlijk eten met een yoghurt-komkommer-muntdip, maar omdat ik dat brood al was vergeten had die dip ook geen zin. En dus deed ik de munt maar over de curry, maar dit bracht zo weinig extra smaak dat ik ‘t net zo goed niet had kunnen doen. En ik was dus vergeten dat ik een aubergine had, waardoor ik ‘t niet meteen bij de ui en knoflook meebakte, maar pas in de pan deed toen de kip al halfgaar was. Wat resulteerde in halfgebakken aubergine. En dat is niet lekker.

Dus, geen succes. Maarrrrr! Ik heb een paar andere curries voor je die fantastisch zijn. Check die hieronder 🙂

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

VEUL LEKKERDER:

4 reacties op “Dinner: Tikka Massala met kippendijen, aubergine en munt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *