
Goed, nu weg met de randomness en over op de orde van de dag: le dinner! Ik at vanavond heerlijk. Ik had dus geen zin in boodschappen want wind. Maar, ik wist ook gewoon niet wat ik wilde eten. Ja, couscous.. Dat had ik gisteren bedacht. Maar vandaag toch niet zo veel zin in. En toen werd het…. Curry!
Nodig voor één persoon: 2 kippendijen – 1/2 pakje Kumar curry – 1/2 pak yoghurt (maar dan wel zo’n mini pak) – 1 blik kokosmelk – 1/2 kopje rijst – 10cm komkommer – 4 cherrytomaatjes – 1/2 ui – 2 kleine naanbroodjes
Snij de ui in stukjes en bak in wokolie in een ruime rokpan. Snij de kippendijen in stukjes en bak even aan. Voeg dan de currypasta toe met wat yoghurt en laat dit lekker pruttelen, zodat de kip gaarkookt. Doe de kokosmelk eventueel verdund met wat water in een kookpannetje en voeg de rijst hier aan toe. Breng dit aan de kook en laat het ongeveer 8 minuutjes koken. Roer regelmatig door, je rijst moet niet aan de bodem gaan plakken. En het is awesome als de kokosmelk helemaal droogkookt. Maak een salade erbij van komkommer en tomaatjes gemengd met yoghurt en wat zwarte peper en bak de naanbroodjes af in de oven. Serveer de curry op de rijst en de rest ernaast. klaar!
Ik heb denk ik een halfjaar geleden voor het eerst een curry gegeten en ik vond het zo lekker, dat ik ‘t nu regelmatig weer probeer te maken. Ik vond dit recept het beste so far. Maarrrrr ik moet natuurlijk gewoon ook zelf een keer een curry maken. Die gaat op de food bucketlist van 2015!
Nou, zoals ik aankondigde in m’n blogje van vanochtend ga ik even vooruitkijken naar komende week. Maandag & dinsdag heb ik niks gepland na werk. Misschien dat ik maandagavond een studio huur om piano te spelen… Woensdag is awesome, want dan ga ik met m’n collegafriend Marte naar de uitreiking van de Gouden Loekie. En ik heb echt zin om me vet mooi aan te kleden. Dus dat. Donderdag heb nog niks op de planning en vrijdag ga ik eten met collegabloggers Ianna en Sofie! Lang niet gezien, dus dat wordt ook leuk denk ik. En zaterdag ga ik borrelen & eten met collegablogger Claartje en daar kijk ik VET naar uit. Ergens in een hotel in het Vondelpark en ik kan niet wachtennnn. En dan is het alweer zondag en is de week weer voorbij. Maar eigenlijk wil ik deze week ook nog naar de bios. Eerst daar maar eens iemand voor strikken…
Tschuss!
Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.
LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBE | BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!



Amanda M zegt:
Welk merk kokosmelk gebruik jij en hoeveel ml? het klinkt erg lekker!
Mirne zegt:
Curry is heerlijk! En zelf maken valt ook enorm mee!
Ellen zegt:
JUM! Een lekkere curry gaat er bij mij altijd wel in!
Amanda zegt:
Van welk merk is die curry paste? En welk merk kokosmelk gebruik jij en hoeveel ml?het klinkt erg lekker!
Yvonne zegt:
De gele curry van Blue Elephant is ook erg lekker! Zeker het proberen waard 🙂