Dinner: Een broodje tomatenhamburger met gegrilde aubergine, rucola, olijven, mayo en parmezaanse kaas

GOEDENAVOND! Het is vrijdagavond en ik zit eigenlijk al sinds dinsdag te smachten naar een dikke hamburger, dus vanavond kon ik de verleiding niet weerstaan (wat feitelijk niet klopt, want ik had natuurlijk gewoon iedere andere avond ook een burger kunnen maken, maar prima) en besloot ik een dikke burger te maken. Ik verzon dat een burger met tomatenpuree erdoor fantastisch zou zijn en dus probeerde ik dat uit. Wat wel echt een smerig klusje was (tomatenpuree door gehakt kneden) en resulteerde in halfgaar vlees (ga je daar dood aan? Als in; word ik hier ziek van? Geen tijd voor, ik vier morgen m’n verjaardag…). Dus, dat probeerde ik. Wat heb je nodig? Dit!


Nodig voor één persoon: 1,5 steak tartaar van AH – 1 eetlepel tomatenpuree – 3 plakjes aubergine – 2 sneetjes brood (ik ging voor zo’n grote bol vers brood van AH, zo een die je zelf nog moet snijden) – handje rucola – paar zwarte olijfjes – beetje parmezaanse kaas – mayo – peper & zout

Doe je brood even in de oven, zodat dat knapperig wordt. Snij dunne plakjes aubergine, smeer in met olijfolie en bak in de grillpan tot ze mooie streepjes hebben. Trek het vlees van de steak tartaar uit elkaar en kneed er tomatenpuree door (brrr, dit is vies werk)(eigenlijk best lekker daarom hahaha). Kneed er een burger van en bak die in de pan gaar. Dit ging bij mij een beteje mis, want ik was ongeduldig en dacht dat ‘ie wel klaar zou zijn, maar toen was m’n vlees van binnen echt nog niet gaar… Maar omdat het vlees zo rood kleurt door de tomatenpuree zie je niet of je burger al gaar is of niet. Dus, doe maar gewoon zo lang mogelijk bakken en iig 5 minuen (!?), dan zit je vast goed. Overigens was heel-half-gaar ook heeel lekker.

Leg de aubergines op je knapperige broodje, doe er een pluk rucola op en daarop de burger. Smeer er lekker mayo op, wat olijfjes en parmezaanse kaas en top af met peper & zout. Doe het tweede sneetje brood erop en eet de burger met mes & vork, anders is het sowieso verloren zaak.

En deze burger is dus echt gruwelijk lekker. Ik had geen idee van te voren, maar man, ik word nog eens goed in burgers maken (niet te hard zeggen, dadelijk krijgt men nu hoge verwachtingen….). Maar hij was wel echt lekker! En zeker voor herhaling vatbaar! Wat ik dan ook meteen maar in de praktijk ga brengen want – voor de oplettende lezer- ik heb nog een half stuk steak tartaar over en heel veel brood, dus daar ga ik nog maar eens even een awesome minihamburger mee bouwen. Woehoe! Starting…. now!

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

NOG MEER VERRUKKELIJKE BURGERS:

3 reacties op “Dinner: Een broodje tomatenhamburger met gegrilde aubergine, rucola, olijven, mayo en parmezaanse kaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *