Dinner: Curry met kip, kokosrijst en frisse salade van komkommer, tomaat en yoghurt

Ola amigos! Vanavond maakte ik een curry klaar. Want i love curry, hoewel ik er nog maar heel weinig heb geproefd, maar als je eenmaal een goed recept hebt, wil je dat gewoon vaak eten. En dat heb ik dus met de curry van Kumar’s, de tikka massala (tikki masala?). Dit is niet gesponsord, don’t worry, deze curry is gewoon lekker en verkrijgbaar bij AH dus ik tip ‘m jullie graag!

En voor wie (net als ik een jaar geleden) denkt dat curry heet is; nope! Dat hoeft helemaal niet.

Nodig voor één persoon: 2 kippendijen – 5 cm komkommer – paar cherrytomaatjes – 1 kleine ui – 1 klein teentje knoflook – 1/2 pakje tikki massala (tika masala, hoe de fuck schrijf je dit) van Kumar’s – witte rijst – een blik kokosmelk (ongezoet!) – beetje yoghurt (half glas ofzo?)

Snij de ui en knoflook in grove stukken en bak in wokolie glazig. Snij de kippendijen in stukjes en voeg toe aan de pan. Doe er na een paar minuutjes, als de kip bijna helemaal verkleurd is, de currypasta bij en wat yoghurt. op gevoel & smaak. Laat dit pruttelen! Kook ondertussen de rijst gaar in kokosmelk, zonder water, gewoon in de melk gaar koken. Proef af en toe even of de korrel al zacht is. Serveer de curry op de kokosrijst en doe er een salade van komkommer + tomaat + yoghurt en een beetje peper overheen. Eet smakelijk!

Vet heerlijk. Ik ben dol op kippendijen geworden een tijdje geleden en in zo’n curry komen ze echt perfect tot hun recht. Aanrader dus! Overigens is dit ook echt een goed maal om te maken als je voor een grotere groep kookt. Dat ga ik zelf ook zeker eens doen. Kun je alleen niet echt opscheppen over je kookskills, als de curry uit een pakje komt. Maar ach, who cares 😉.

Fijne zaterdagavond!

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

5 reacties op “Dinner: Curry met kip, kokosrijst en frisse salade van komkommer, tomaat en yoghurt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *