ONTBIJT: Pan con tomate (Toast met tomaat, olijfolie en zeezout)

Morning! Zoals vele van jullie weten ben ik de saaiste ontbijter ooit, met mijn vier droge cracottes iedere morgen, maar zo nu en dan doe ik ergens inpisratie op en heb ik ineens trek in iets anders. Zo ook gisterochtend. Ik ben natuurlijk net terug uit Valencia en daar hebben ze me toch een lekker ontbijtje: pan con tomate. Hartstikke simpel en daarom leek het me uitermate geschikt om dit eens thuis na proberen te maken en het recept met jullie te delen.

Dit is best wel een fijn ontbijt omdat het lekker is, makkelijk klaar te maken en een tomaat is hartstikke gezond, dus als je meteen ‘s ochtends al een portie groentes hebt gegeten, ga je best lekker de rest van de dag.

Nodig voor één persoon: 2 plakjes lekker brood – 1/2 vleestomaat – beetje olijfolie extra vierge – zeezout

Leg het brood even in de oven zodat het knapperig wordt (minuut of 5?). Snij de tomaat in stukken, om het ‘klokhuis’ heen, dat wil je niet hebben. Pureer vervolgens de tomaat met een staafmixer. Smeer de tomatenprut op je broodje, giet er een scheutje olijfolie over en top af met zeezout. Eet smakelijk!

Ik waan me met dit ontbijt meteen weer op vakantie en vind het daarom echt een ontbijtje om er in te houden. Mjam!

Waarmee ontbijt jij vaak?

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

3 reacties op “ONTBIJT: Pan con tomate (Toast met tomaat, olijfolie en zeezout)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *