OP REIS: Valencia Dag 4: Een 6-gangendiner bij LaLola (incl. paella)

Joe! Nou, en dan is het nu tijd voor de laatste Valencia-blog. In mijn vorige blogposts las je al dat we best wel een te gekke tijd hebben gehad en dat we toch eigenlijk iedere avond wel op een heel goed plekje gegeten hebben. Zo ook op onze laatste dag. We wilden eigenlijk voor een simpele paella gaan, omdat we ons al een ongans hadden gegeten in de dagen hiervoor én omdat je in Spanje toch wel echt even iets lokaals moet eten, dus paella. Maar simpel werd het zeeeeeker niet. Lees je mee?

We hadden zaterdagavond tijdens een slentertocht door het oude centrum een leuk tentje ontdekt naast de grote kathedraal tussen Plaza Reina en Virgen in. Het is volgens mij een flamengobar, maar we hebben geen flamengo gezien. En wel heul lekker gegeten.

Zoals ik al zei; het plan was een simpele paella, maar dat pakte toch ietwat anders uit. Het restaurant bleek de paella alleen te serveren in een menu van 25 euro per persoon (daar ga je met je simpele paella), omdat het minstens 45 minuten tot een uur duurt om goede paella te bereiden. En dan heb je dus ter vermaak en tegen de trek, wel een aantal voorgerechten eerst nodig terwijl je op je paella wacht. We zaten lekker bij LaLola, dus we besloten maar het hele menu te nemen.

We mochten drie voorgerechten kiezen die we zouden delen. We gingen voor de salade van avocado, babyleaf en garnalen, voor een verrassingsgerechtje met kaas en voor de gegrilde artisjokken. Daarna zouden we nog de zeevruchtenpaella krijgen en een toetje van de chef.

Het eerste voorgerecht was helemaal niet om te delen en kwam in drie stuks; allemaal een weckpot vol sla, avocado en shrimps. Met een lekkere dressing! Een heerlijk voorgerechtje (of nouja, niet vreselijk speciaal), maar we zagen de bui al hangen als we nog 6 van dit soort ‘hapjes’ naarbinnen moesten werken.

Het tweede voorgerechtje was gelukkig wel om te delen; de gegrilde artisjokken. En oef, die waren een partij lekker! Ze werden geserveerd met knapperige Spaanse ham en waren gemarineerd met ik denk boter en iets honingachtigs. Ze waren in ieder geval zoet en die zoete smaak bleef ook heel bizar in je mond ‘plakken’ terwijl je de artisjok allang op had. Super vreemd, de smaak was ook echt niet weg te krijgen met wijn of water. Maar het was heerlijk, dus prima!

Darna kregen we wat mij betreft het allerlekkerste hapje ooit; filodeeg gevuld met heel veel roomkaas en een gamba. Zo vreselijk lekker hè. Maar ik wilde niet te veel eten, want we moesten nog aan de paella beginnen (pfoe).

Die kregen we aan tafel opgediend in een grote pan. De super lieve & aardige ober schepte voor ons op. We kregen allemaal paella met garnaaltjes, een grote gamba en een langoustine. Mmmmm! En de grap is; we hebben hier de hele avond gezeten, veel te veel geld uitgegeven en veel te veel dingen er omheen gegeten, omdat paella moesten eten- en wat denk je? Die paella was dus helemaal niet echt heel spectaculair…. Nu is paella nooit echt ontzettendfantastischikhebnognooitzoietslekkersgehad, maar dit was gewoon heel prima (en eigenlijk dusgewoon best saai). Maar! Ik heb verrukkelijk gegeten alles bij elkaar.

En toen kwam er nog een toetje. En ja. Dat was lekker. Heel lekker. Ik ben geen toetjesmens, dat moet je weten, maar ik werd hier blíj van, woe! In een kommetje kregen we een bolletje vanilleijs, daar overheen zat warme chocolademousse en erin een scheut olijfolie en wat zeezout. Klinkt gek, is absoluut fantastisch. Dit is er een die ik binnenkort maar eens zelf moet gaan uitproberen. Freaking heerlijk!

Daarna kregen we nog limoncello en dat maakte ons 6-gangendiner (incl brood) compleet. Wij. Zaten. Vol. Maar we waren ontzettend voldaan. Echt, LaLola is een dikke dikke dikke aanrader in Valencia. Hartstikke centraal en heel erg goed eten. Maar bovenal: ontzettend vriendelijke bediening. Wat een goeie, leuke plek!

En toen kwam de rekening, huilen! Maar; het was het waard 🙂

Dus, dat was onze trip naar Valencia! Maandag vlogen we terug en heb ik ‘s avonds nog een Koningsdagfeestje meegepakt bij Bar Moustache in de Utrechsestraat en dat was top! Inmiddels is het al woensdagnacht (ik ben nachtwerk aan het verrichten) en heb ik morgen mijn laatste vakantiedag voordat ik vrijdag aan mijn nieuwe baan begin. Wieeeeeeh!

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

MEER VALENCIA-BLOGS:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *