OP REIS: Valencia dag 4: Le petit Brioche & de stad van kunst en wetenschap

Okeeeee, waar was ik gebleven? Ik moet jullie nog vertellen over ons laatste dagje Valencia! Inmiddels ben ik alweer terug in Nederland en heb ik hier alweer enorm genoten van wind en regen (niet dus), maar het mag de pret niet drukken want we hebben een heerlijk lang weekend weg gehad in het zomerse Valencia (ja, in april al ja).

Op de laatste echte dag, de zondag (maandagmiddag vlogen we terug), hebben we een bezoek gebracht aan de stad van kunst & wetenschap. Maar we begonnen de dag uiteraard met een goed ontbijt buiten de deur. Dit keer streken we neer bij Le Petit Brioche; een heel lief Frans bakkertje in de buurt van het centrum. Ik bestelde toast met scrambled eggs en man, wat was dat lekker. Heerlijk buiten in het zonnetje genoten we van een meer dan prima ontbijt. Daarna vlogde ik samen met m’n sis en toen gingen we richting de stad van kunst & wetenschap.

In een van mijn vorige blogposts over Valencia vertelde ik al dat het een heel ruim opgezette stad is. Sommige delen tenminste. Vooral de stad van kunst en wetenschap, wat gewoon een groot gebied met verschillende (prachtige) gebouwen is, is héél ruimtelijk. Prachtige gebouwen, hartstikke groot, met een coole architectuur en heel fotogeniek. Echt, zo chill en mooi om dit te bekijken! En we zijn niet eens binnen geweest, we vonden het wel prima om tussen de gebouwen door te lopen.

Daarna gingen we naar het strand. Het was vandaag, als ik me niet vergis, 31 graden, dus best een prima temperatuurtje voor een uurtje aan het strand.

Valencia heeft twee stranden, maar ze lopen in elkaar over, dus eigenlijk vind ik dat onzin. Het eerste strand heeft in ieder geval een boulevard met eettentjes (en proppers) en bij een van die tentjes streken we neer voor een lunch. Ik bestelde een salade met kip, mais, ijsbergsla, croutons en ‘roze saus’-wat later whisky-cocktailsaus bleek, een beetje bij gebrek aan beter. Het restaurantje heet Vivir sin Dormir (Leven zonder te slapen), maar ik vond het niet echt een aanrader, dus ga daar maar niet heen. Later gingen we nog een drankje drinken op de boulevard en kwamen we terecht bij een luxe ogende tent met heerlijke Mojito’s en een veel betere kaart. Maar ik heb natuurijk weer niet onthouden hoe dit strandtentje heet. Maakt ook net uit, want het waren eigenlijk allemaal niet echt aanraders volgens mij. Maar ok!

Met een rit met ‘The Unique Taxidriver’ (een of andere idioot die heel hard Mozart draaide in de auto, ons chocola, koekjes en walnoten aanbood (liet ik even aan me voorbij gaan) en met ons op de foto wilde voor zijn facebookpagina (750 likes, doet ‘ie best goed!), gingen we terug richting stadscentrum voor ons avondmaal. En oei, dat was goed. Het plan was een simpele paella te eten op de laatste avond, maar we eindigden met ene volle buik na een 7-gangendiner in ons appartement, niet meer in staat om nog een vin te verroeren. Benieuwd? Je leest erover in de volgende (laatste) Valencia-blogpost!

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

MEER VALENCIA-BLOGS:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *