OP REIS: Valencia dag #3: Verrukkelijk Italiaans eten bij la Papardella

Goedenavond :). Ik zit echt propvol. Echt heel erg vol. Het is voor ons dag 3 in Valencia en die stond enorm in het teken van lekker eten. We begonnen de dag goed met een lekker ontbijt en een fantastische tapas-lunch, en sloten ‘m in stijl af bij de beste Italiaan van Valencia. Geen idee of dat waar is, maar ik vond het er fantastisch.

Ik heb het over restaurant La Papardella, een Italiaan op de hoek bij de grote kathedraal aan Plaza Reina. Dit adresje kreeg ik van verschillende lezers getipt en omdat ik gek ben op Italiaans eten, moest ik dit wel even proberen. En we werden zeker niet teleurgesteld. Pfoe, wat zit ik vol.

De kaart was er fantastisch met eigenlijk alleen maar gerechten die me lekker leken. En zoals je van Italiaans eten gewend bent; heel betaalbaar. Omdat ik niet kon kiezen tussen al het lekkers, besloot ik voor de pasta te gaan met de meeste ingrediënten. Ik weet niet eens meer wat er allemaal in zat, maar in ieder geval: ham, gorgonzola, pesto-roomsaus, rucola, zongedroogde tomaten, room en verse tomaten. En dan met verse pasta gevuld met ricotta en spinazie. Zei iemand MACHTIG? Yes, it was. Maar oh oh oh, wat was dit lekker. Het maaltje stond op de kaart als smaakexplosie en dat was niet gelogen, mennnnnn zo veel smaken, zo veel lekkers. Echt een aanrader!

Ook Sas en mam aten heel lekker; Saskia ging voor een salade Caprese met heerlijke buffelmozzarella en mama koos Lasagne. Overigens stond alles binnen 10 minuten op tafel, óók de lasagne en dat vond ik dan wel weer een beetje ongezellig. Maar! De wijn was ook nog eens ver-ruk-ke-lijk (Sauvignon Blanc), dus al met al echt een vette aanrader in Valencia, dit restaurant.

Met een buik vol pasta en wijn en limoncello leek het ons verstandig om op het plein in de buurt, Plaza Virgen, nog een cappuccino en chocoladetaart met ijs te eten. Boy, was I wrong. En nu lig ik dus proppppppvol in bed. Vol, maar voldaan.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

MEER VALENCIA:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *