Vega: Pasta met aubergine, tomaat, mozzarella, basilicum en pijnboompitten

Hoi allemaal! Vandaag ben ik echt extreem lui. Het is echt nog erger dan anders; ik loop de hele dag te gapen, val half in slaap, heb echt alleen maar domme programmma’s gekeken op tv. Maar goed, soms heb je kennelijk even zo’n dag nodig. Vanavond gaan le boyfriend en ik uit eten, bij het NRCafé in Rotterdam. Lekker! Ik hoop dat ik niet halverwege het diner in slaap val, hahaha.

Jullie hebben nog een blogje van me tegoed van afgelopen zondagavond. Toen maakte ik een pasta met een soort melanzane. En oh, ik at echt heel erg lekker. Dus, hier het recept!

Nodig voor één persoon: 1 aubergine – spaghetti – 1 pak passata di pomodori – 1 bol buffelmozzrella – een handje verse basilicum – 1 eetlepel pijnboompitten

Snij de aubergine in dunne plakken en gril ze even in de pan. Je hoort ze met zout te bestrooien en dan weer droog te deppen, maar dat heeft bij mij nog nooit succesvol uitgepakt en dus laat ik dat maar gewoon achterwege. Dunne plakken aubergine bakken in olijfolie werkt geweldig, en is veel makkelijker. Vet ondertussen een ovenschaal in en schenk de passata di pomodori er in. Snij de basilicum fijn en verdeel die door de tomatensaus. Leg de gegrilde aubergineplakken er in en top af met flinke plakken mozzarella en pijnboompitjes. Dit gaat 10 minuutjes op 180C in de oven. Ondertussen kook je de spaghetti gaar. Serveer het bij elkaar en eet smakelijk!

Een goddelijk lekker recept, al zeg ik het zelf. En awesome me; ik knoeide een druppel knalrode tomatensaus op mijn 1 maand oude bank met lichtgrijze stof; TOP. Gelukkig kreeg ik t er nog uit :).

Nou, ik ga me klaarmaken voor een sleeping dinner en ik spreek jullie later!

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *