Buiten de deur: Tournedos van het Nieuw Rotterdams Café (NRCafé)

Hey allemaal! Vanavond ben ik met vriendlief uit eten geweest in Rotterdam. We hadden zin in lekker onszelf verwennen, of nou ja, daar had ik vooral zin in, en dus was ik op zoek naar een leuk restaurant. En ik had zin in vlees. Nu wil ik altijd nog eens eten bij APARTT in 010, maar vriendlief is daar niet erg nieuwsgierig naar. Helaas. En dus gingen we op zoek naar een restaurant dat ons allebei leuk leek. We kwamen uit bij het Nieuw Rotterdams Café, op de Witte de With. En daar aten we 🙂

Ik bestelde na een flinke twijfelsessie tussen zalm met guacamole, kip met honing en quinoa toch voor de tournedos. Of eigenlijk: tournedos met teriyakisaus, met superfood patat, dadelketchup en courgette. Klonk goed. Hoewel ik wel gigantisch allergisch ben voor het woord superfood. Bas bestelde een hamburger. Daar was niks superfood’erigs aan. Wat helemaal niet erg is, want hij vind superfood ook maar een stomme trend. Net als #healthylifestyle. We zaten uiteindelijk best wel op de verkeerde plek, met onze superfoodtrend-haat. Bijna ieder gerechtje op de kaart had wel iets van deze trend tussen z’n ingrediënten staan; van gojibessen, tot sashimi met chiazaadjes (gewoon nee. niet doen), lam met maca en weet ik wat allemaal nog meer. Los van dat we op de verkeerde plek zaten wat betreft ‘t concept van dit café, zaten we ook nog letterlijk verkeerd. Man, die stoeltjes. Echt niet neergezet om uren op door te brengen; echt een typische rot-zo-snel-mogelijk-maar-weer-op-stoel. Zat. Voor. Geen. Meter. Maar goed. Tot dusver onze ervaring met NRCafé Rotterdam. Let’s talk about the taste of the food.

Heel snel kregen we onze gerechten. Ik had de tournedos, die werd geserveerd op een bedje courgettes (die heerlijk waren), met teriyakisaus en on top geraspte rode kool. Nou en die combi van tournedos met rode kool kan ik echt niemand aanraden. Ziet er leuk uit, maar smaakt van geen meter. De rode kool legde ik dus aan de kant, waarmee de teriyakisaus ook allemaal van de tournedos af ging. Jammer.. Bij mijn gerecht werd superfood patat geserveerd; wat patat was van zoete aardappel. Ik HOU van zoete aardappel, echt megaveel, maar dit smaakte niet eens meer naar zoete aardappel, zo hard doorgefrituurd als deze frites waren. Super jammer. De dadeletchup was wel lekker. Maar volgens mij ook niet echt zelfgemaakt.

Bas had een burger waarbij het vlees erg lekker was, maar verder was het broodje keihard en was het verdere beleg ook niet echt speciaal.

We aten prima, maar meer dan een 6,5 was het echt niet. Ik zou er dan ook niet nog eens gaan eten. Het was niet echt een restaurant of café waarbij je merkte dat er iemand met passie van alles stond klaar te maken. Het was het gewoon allemaal net niet. Of nou ja, alleen de inrichting vond ik wel heel leuk. De bediende die we hadden was ook niet echt top; veel te nonchalant.

Normaal ben ik echt snel tevreden in een restaurant en het hoeft echt niet moeilijk te zijn om mij blij te maken, maar ik vond ‘t eten & de sfeer van het Nieuw Rotterdams Café ‘t gewoon allemaal net niet. Jammer!

Een toetje hebben we ook niet meer genomen, daarvoor zijn we terug richting huis gefietst met een tussenstop bij Westerkaatje in Noord. Wat in tegenstelling tot NRCafé echt een TOP-tentje is met een geweldige witte chocoladetaart. Daar ga ik zéker een keer een volledig diner nuttigen 🙂

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit leuk:

Izkaya R’damBlender R’dam
Thalassa Z’voort

10 reacties op “Buiten de deur: Tournedos van het Nieuw Rotterdams Café (NRCafé)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *