
Nodig voor één persoon: Koopmans pizzadeeg – olijfolie – 1/2 zoete puntpaprika – 1/4 aubergine – 50gr gorgonzola – 15gr pijnboompitten – 1 blikje 7ct tomatenpuree – Provençaalse kruiden
Je kneed de pizzabodem van Koopmans en rolt ‘m uit in de bakplaat. Daarop smeer je de tomatenpuree. Je snijdt de paprika en aubergine in repen en verdeelt die over de puree. Dan strooi je er wat pijnboompitten en Provençaalse kruiden over en je topt af met wat gorgonzola. Deze pizza gaat 22 minuutjes op 220C in de oven. En dan is ie klaar 🙂
Ik had eigenlijk gedacht dat ie zou mislukken omdat ik geen idee had of je aubergine op deze manier smakelijk kon klaarmaken, maar de pizza was echt verrassend lekker. Bizar! Echt heel smakelijk. Gek genoeg smaakte het haast een soort van bloemig? En een beetje naar kaneel, hoewel dat er absoluut niet in zat… De aubergine en gorgonzola blijken echt een perfecte combi. Dus hup met de pizza op schoot op de bank en heerlijk gegeten!
Misschien vind je dit ook lekker:


