Vega: Pasta met aubergine in pesto-roomsaus

Hallo! Vandaag is het vega maandag en daarom at ik uiteraard geen vlees. Kwam wel goed uit, want zoals je gister las ben ik blutter dan blut en op vlees besparen is dan altijd goed 🙂 Ik had nog in huis: room, basilicum, pijnboompitten, aubergine en pasta. En besloot daarmee een romige pasta pesto te maken. En het was ver-ruk-ke-lijk.

Nodig voor één persoon: 10gr verse basilicum – ongeveer 5 eetlepels kookroom – 30gr pijnboompitten – 30gr parmezaanse kaas – spaghetti voor één persoon – 1/3 aubergine – olijfolie

Je maakt pesto door de pijnboompitten, basilicum, wat olijfolie en de kaas door elkaar te mengen met de staafmixer. Ondertussen kook je de spaghetti. De aubergine snij je in dunne plakjes en bak je even in de koekenpan (4 minuutjes, af en toe keren). Dan voeg je wat kookroom en de pesto toe en je laat het smelten tot een mooie pesto-roomsaus. Als de spaghetti klaar is giet je ‘m af en ook die doe je dan bij de koekenpan in. Zorg dat het echt een mooie gladde saus wordt (laag vuur) en klaar is het!

Het was echt super vet lekker. Nu ben ik gewoon echt heel erg gek op pasta pesto, maar nu met de kookroom erdoor was het nóg lekkerder. En de aubergine ging er ook prima bij. Echt een heerlijk maaltje!

Overigens lijkt het vrij duur bij de aanschaf om pesto te maken (verse basilicum, parmezaanse kaas, pijnboompitten; niet de goedkoopste producten), maar de kaas hou je vaak over en kun je goed bewaren en sinds ik mijn basilicumplant vanaf onder water geef (lees HIER de tip), leeft de mijne al sinds 17 juni (die datum weet ik want toen had ik m’n fietsongeluk haha) en hij is nu pas aan z’n einde. En dat komt doordat ik de laatste weken te lui was om water te geven. Dus al die tijd heb ik nooit nieuwe basilicum hoeven kopen. Dus het kan wel cheap zijn!

Maargoed, dat was ‘m voor vandaag! Tot morgen!

Misschien vind je dit ook lekker:


5 reacties op “Vega: Pasta met aubergine in pesto-roomsaus

  • Anoniem zegt:

    Dit gerecht is nóg lekkerder als je de aubergines volgens een speciale manier klaarmaakt! Eerst in lange stukken snijden, wat zout er op doen en dan een half uurtje laten uitdrogen. Dan het zout eraf halen en in een koekenpan met olijfolie bakken tot de aubergines wat bruin worden. Dan pas de aubergine verder snijden tot de gewenste grootte en verder gaan met het recept vanaf de kookroom. Het is wel wat meer werk, maar sinds ik dit doe eet ik nooit meer aubergines op de normale manier, want aubergines worden zo echt goddelijk!

  • Die tip was zeker goed over de basilicumplant, sinds ook ik 'm van onderen water geef, leeft hij sinds 15 juli! (Was normaal binnen 2 weken kapot).
    Pasta pesto heb ik nog steeds niet gemaakt.. want ik heb geen staafmixer! Maar sinds vorige week hebben we een kleine mixer van Tupperware, dus ik ga het zeker ook snel is maken. Ben zo benieuwd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *