Vega: Zelfgemaakte pizza met aubergine, paprika, gorgonzola, pijnboompitten en tomatenpuree

Goedenavond! Jongens, ik heb een heerlijke dag achter de rug. Vanochtend stond ik best vroeg (voor een zondag) naast m’n bed om te gaan supporten bij de Dam tot Dam loop! Ik haat sporten en ben echt het meest a-sportieve persoon die je kent, maar ik was wel in voor een beetje support voor het DeLaMar handloopteam! Na het supporten bij de start, ben ik met een collegaatje boodschappen gaan doen en thee drinken. We deden onze boodschappen bij de Jumbo, omdat dat dicht bij haar was, en oh oh oh wat ben ik toch verliefd op die winkel! Echt ze hebben daar geweldige dingen die je bij AH niet kan vinden. Maar goed. Omdat ik nog precies 1,68eu op mijn rekening had staan, kocht ik alleen een aubergine. Mijn avondmaaltje van vanavond maakte ik van vanalles wat ik nog in huis had. Met aubergine.

Nodig voor ̩̩n persoon: Koopmans pizzadeeg Рolijfolie Р1/2 zoete puntpaprika Р1/4 aubergine Р50gr gorgonzola Р15gr pijnboompitten Р1 blikje 7ct tomatenpuree РProven̤aalse kruiden

Je kneed de pizzabodem van Koopmans en rolt ‘m uit in de bakplaat. Daarop smeer je de tomatenpuree. Je snijdt de paprika en aubergine in repen en verdeelt die over de puree. Dan strooi je er wat pijnboompitten en Provençaalse kruiden over en je topt af met wat gorgonzola. Deze pizza gaat 22 minuutjes op 220C in de oven. En dan is ie klaar 🙂

Ik had eigenlijk gedacht dat ie zou mislukken omdat ik geen idee had of je aubergine op deze manier smakelijk kon klaarmaken, maar de pizza was echt verrassend lekker. Bizar! Echt heel smakelijk. Gek genoeg smaakte het haast een soort van bloemig? En een beetje naar kaneel, hoewel dat er absoluut niet in zat… De aubergine en gorgonzola blijken echt een perfecte combi. Dus hup met de pizza op schoot op de bank en heerlijk gegeten!

Misschien vind je dit ook lekker:


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *