Vega: Ovenschotel met aardappelpuree, spinazie, tomatenmix en twee kazen

Good evening everyone! Vandaag is het natuurlijk weer Meat Free Monday en dus at ik een heerlijk vega maaltje. Ik moest wel even nadenken over wat ik wilde eten omdat ik niet per se heel erg zin in een bepaald iets had.. Na een tijdje bedacht ik een soort nieuwe vega ovenschotel, geïnspireerd op een vergelijkbare ovenschotel die m’n zus eens had gemaakt. Het was dus een experimentje, maar het was zeker geslaagd! Ik maakte een ovenschotel van aardappelpuree, spinazie, romaatjes, zongedroogde tomaten, mozzarella en feta. Heerlijk!

Je schilt en kookt vier aardappelen (10 minuutjes) en wokt verse spinazie met een teen knoflook totdat het geslonken is en je een mooie eenpersoonsportie hebt. Ondertussen snij je ongeveer 10 romaatjes in 2en en ongeveer 5 zongedroogde tomaten in stukjes en meng je ze door elkaar (tadaa: Tomatenmix!). Dan snij je wat feta en mozzarella in stukjes en ook dit meng je door elkaar. Als de aardappelen gaar zijn, stamp je ze fijn en roer je er een scheut kookroom of melk en wat peper door. Begin dan in een ingevette ovenschaal met de aardappelpuree, daarop de spinazie, nog een laagje aardappelpuree, daarop de tomatenmix, een flinke laag kaas en top af met wat pijnboompitjes. Dit gaat 30 minuten op 180C in de oven.

Ik vond het een onwijs goed geslaagd experiment en ga dit zeker nog eens eten! Een mooie maaltijd met hele lekkere smaken, ‘t vult goed en is ook nog eens vega zonder dat je iets mist! Fijnnnnn 🙂

Misschien vind je dit ook lekker:


8 reacties op “Vega: Ovenschotel met aardappelpuree, spinazie, tomatenmix en twee kazen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *