Italiaanse gehaktballetjes met tomaat, basilicum en mozzarella uit de oven, met ciabatta en groene salade

Goedenavond! Gisteravond heb ik een variant van Jamie’s prachtige gehaktballetjes (ik kan ’t recept niet 1,2,3 vinden) gegeten. Ik maakte Italiaanse gehaktballetjes met mozzarella en basilicum in tomatensaus, met ciabatta en groene salade. Erggggg lekker.

Je kneedt 1 ei, 2 eetlepels oregano, 1 teen knoflook en wat paneermeel door 300 gram mager rundergehakt. Daar maak je balletjes van die je even in een braadpan (olijfolie) dichtschroeit. Je hoeft ze dus nog niet gaar te bakken. Ondertussen snij je romaatjes (heel bakje) in 2en en die verdeel je je over de bodem van een ovenschaal. Daarover strooi je wat verse basilicum. Daarop leg je de gehaktballetjes en dan schenk je er een heel blik tomatenblokjes overheen. Weer verdeel je er flink wat verse basilicum over en je topt af met lekker veel mozzarella. Dit gaat 30-40 minuten in de oven op 200C. Daarbij bak je een ciabatta af en maak je een groene salade met balsamico-dressing.

Ik vond het heel lekker:) De tomatensaus was een beetje waterig, maar het is wel echt heel lekker om daar je brood in te dopen en dan een beetje salade er op. Ja, erg lekker! Ook prima te eten met pasta lijkt me.

Straks een blogje over mijn avondeten van vanavond… Tot zo?

Misschien vind je dit ook lekker:


2 reacties op “Italiaanse gehaktballetjes met tomaat, basilicum en mozzarella uit de oven, met ciabatta en groene salade

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *