Spinaziestamppot met vissticks

Hallo:) Vanavond wilde ik een lekker stukje zalm eten, maarrrr ik wist 1. niet wat ik erbij wilde maken en 2. vond zalm eigelijk toch wel een beetje duur. Lang nagedacht voor niks want uiteindelijk ging ik lekker dingetjes eten die ik nog in huis had; vissticks met spinaziestamppot! De spinaziestamppot was een experimentje maar was echt VET lekker. En natuurlijk is het allemaal super simpel klaar te maken…

Je legt de vissticks (IGLO, ovenvissticks) op een bakplaat en doet ze 17 minuutjes op 220C in de oven. Ondertussen kook je aardappels (ik had er 4) en de spinazie (een halve zak verse bladspinazie van AH). Als de spinazie geslonken is, haal je die van ‘t vuur en schep je er een lepel roomboter en wat witte peper door. Zodra de vissticks klaar en uit de oven zijn, haal je ook de aardappelen van het vuur en die stamp je door de spinazie. En dat is het. KLAAR!

Ik begin echt fan te worden van stamppotjes; god wat kan dat lekker zijn! Thuis (sorry mam) vond ik er niks aan (droog, saai, te zwaar op de maag) maar mjam het kan zo lekker zijn! Kijk maar hieronder; allemaal heerlijke stamppotten. Ik beloof het!

Misschien vind je dit ook lekker:


5 reacties op “Spinaziestamppot met vissticks

  • Ik vond mama's stamppot juist wel heel lekker 🙂 Heeft lang geduurde voordat ik m'n studentenkeukentje had uitgevonden wat daar nu het geheime ingredient voor was. Resultaat: die ouderwetse kruiden uit dat bruine potje met rode dop, ligt in sommige supermarkten onderin het schap in een heel erg jaren 30 zakje! (niet bij AH). Daarmee kwam ik aardig in de richting, maar helaas, ik denk dat ik een grote dosis liefde (met zelfgemaakte jus) miste! Daarom zelf een recept bedacht die ik NOG lekkerder vind 🙂 Het geheim is overal een flinke schep creme fraiche door te gooien, een scheutje olijfolie toe te voegen en voor een beetje pit een rood pepertje (zonder zaadjes) erdoor te stampen! En oja, andijvie NOOIT meekoken met de aardappelen, altijd rauw erdoor stampen! En bovendien zorg ik altijd dat m'n basis eerst een zeer smeuïge, smaakvolle puree is en daarna pas de groente! Binnenkort bij mij proeven zus?

    • Nou, die uitnodiging neem ik graag aan! Volgens mij was het inderdaad zo dat jij stond te springen als we stamppot gingen eten en vond ik 't altijd maar saai. Dat bruine potje met rode deksel herinner ik me heel goed, maar wat daar toch in zit? Geen idee! Qua smaak vond ik die van mam trouwens wel prima hoor, maar vaak te droog en te zwaar. Wist je dat pap altijd een rauw ei door z'n stamppot heen roerde? Om het smeuïg te maken… Andijvie meekoken vond ik trouwens wel lekker juist; wordt 't lekker zacht!

      Anyway, binnenkort eet ik bij jou stamppot 🙂

  • Stampot is ook gewoon heel lekker. Ik eet op die manier ook altijd veel meer groente! Ik heb van de week een hele lekkere gegeten met witlof, appel en rauwe ham. Receptje komt binnenkort ook op mijn blog te staan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *