Melanzane – Italiaans gerecht met aubergine

Goedenavond lieve lezers! Vandaag heb ik natuurlijk weer vleesloos gegeten, in verband met Meat Free Monday! Ik maakte vandaag Melanzane, iets waar ik nooit eerder van had gehoord. Het is een vegetarisch Italiaans gerecht met aubergine uit de oven.

Je snijdt aubergine in de lengte doormidden, bestrooit deze met peper en zout en haalt de plakken door bloem (geen idee waar dat voor nodig is) en bakt ze 5 minuutjes in de koekenpan. Dan begin je in een ovenschaal met een laag aubergine, daarop leg je gesneden tomaten, dan weer een laag aubergine en je eindigt met tomaten. Hierover schenk je tomatensaus (Passata di Pomodoro van Euroshopper bijvoorbeeld) en daarop leg je een laag mozzarella. Aftoppen met Grana Padano, 30 minuutjes in de oven op 175C en eten met verse bascilicum en ciabatta!

Het was lekker, machtig en heel kazig. Zelf hou ik er niet zo van als je echt dikke plakken gesmolten kaas hebt, maar als je daar wel van houdt, is dit een erg lekker recept!

Dat was ‘t! Tot morgen:)

PS: Gewoon wat een Studentje ‘s avonds eet heeft vanaf nu een eigen Facebookpagina! Elke dag op de hoogte blijven? LIKE!


4 reacties

Marijke Holl -

Maar wat is nu eigenlijk de melanzane? Is dat de aubergine? Ik zocht het maar kan het niet vinden
Ik kom steeds bij recepten terecht

Veerle -

Ik dacht dat het Grieks was! Heb het daar leren maken :)

Saskiaterveld -

Hoi Zus! Ik heb hem gegoogle plus 1't! Goed he (ff testen, nav bezoek aan social media event gister). Is goed voor je ranking!

Esmay -

Lijkt me echt heerlijk <3

Reageer ook