Vega: Gnocchi met spinazie, ricotta, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, citroen, peterselie en peper

HALLO! Jeej, ik at voor de derde keer op rij deze week een verrukkelijk avondmaal. VET heerlijk. En eigenlijk ook niet zo gek, want het was een combi van de ingrediënten van de dingen die ik gister en eergister at en nog over had. Maar oh, wat heerlijk. Het werd gnocchi met ricotta, spinazie, citroen, Parmezaanse kaas en peper. En pijnboompitten, want ik heb een tijdelijke pijnboompitten-crush. I love. Maar goed. Lees zéker even verder voor het recept, want omnomnomnom. Oh en ook belangrijk: binnen 10 minuten klaar dit!

Nodig voor één persoon: handje gnocchi – twee handen verse spinazie – 2 eetlepels ricotta – een handje Parmezaanse kaas (Italian Flakes), 1 eetlepel pijnboompitten – 1/2 limoen – wat peper – beetje verse peterselie
Tip: lijken vrij dure ingrediënten, maar je kunt de volgende dag heel goed dit maaltje ermee klaarmaken.

De gnocchi kook je in 2-4 minuten gaar. De spinazie wok je in een wok met olijfolie tot het mooi geslonken is. Dan voeg je er peper aan toe. De gnocchi giet je af en doe je nog even mee in de wok, een paar minuutjes, zodat het nog enigszins knapperig kan worden. Is geen must trouwens. Dan doe je de gnocchi met de spinazie op je bord, een flats ricotta erover, flink Parmezaanse kaas en top af met pijnboompitjes. Die je van te voren nog even in de pan kunt roosteren (zonder olie en goed opletten dat ze niet aanbranden!). KLAAR!

Easy breezy beautiful! Weer een geweldig recept, al zeg ik het zelf haha *schouderklopje*. Man, wat ga ik het zondag moeilijk krijgen als ik de favoriet van deze week moet kiezen. Ik weet nu al niet welk gerecht ik lekkerder vind; de gnocchi van zondag, de pizza van gisteren of de gnocchi van vandaag.. Mmmm. Welke lijkt jou het lekkerst? 😀

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


7 reacties op “Vega: Gnocchi met spinazie, ricotta, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, citroen, peterselie en peper

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *