Vega: Pizza met spinazie, brie, noten en honing

GOEDENAVOND. Wiehoe, wat hou ik er van dat het ’s avonds langer licht is. De foto’s worden eindelijk weer een stuk fatsoenlijker! 😀 Nu moet ik wel zeggen dat ik vanavond echt een extreem fotogeniek maaltje at, deze pizza met o.a, brie, honing en noten. En! Het was hartstikke lekker. Vet machtig, maar echt superlekker.

Nodig voor ÊÊn persoon: pizzadeeg (zelf gokken hoeveel je nodig hebt) – een handje studentenhaver (gemixte noten met rozijnen) – 2 flinke handen spinazie – 1/2 brie – handje strooikaas

Kneed je pizzabodem. Ik had het deeg van koopmans en mengde dat met olijfolie en water. Op gevoel, omdat dat beter gaat dan de omschrijving op de verpakking zegt (vind ik). Het deeg bestrooi je dan met een beetje strooikaas en dit zet je 5 minuten in de oven op 180C. De spinazie wok je in een droge wokpan, zodat ’t wat slinkt en je het vocht eruit kunt drukken. Leg de spinazie op de pizzabodem (met inmiddels ene laag gesmoten kaas), daarover leg je wat plakken brie, je strooit er noten overheen en topt af met honing. Flink wat honing. De pizza gaat dan nog 10-15 minuutjes in de oven. Hou in de gaten dat je noten/honing niet verbranden, maar zorg wel dat de pizzabodem gaar is.

Nou nou, niet alleen een mooi maaltje maar ook onwijs lekker! Echt verrukkelijk vond ik ’t. En verrassend vullend, dat had ik niet gedacht. Dus. Gisteren al verrukkelijk gegeten en vanavond weer, wat een goeie week!

Morgen eet ik denk ik iets met gnocchi, omdat ik dat nog heb. En dan met spinazie, want die combi is goed. En ik heb nog ricotta. Hmmm, misschien nog gehakt erbij? Nou, dat lees je morgen wel:)

PS, heb je m’n tweede YouTubevideo al gezien? 😀

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


17 reacties op “Vega: Pizza met spinazie, brie, noten en honing

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *