Vega: Gnocchi met ricotta, peterselie, basilicum, citroen, courgette en parmezaanse kaas

Hallo daar! Ik kan je vertellen, ik ben een vrolijk mens. Deze zondag was geweldig; alles wat ik nodig had. Tijd om op te ruimen, te chillen én om heerlijk te koken. En man oh man, wat at ik lekker vandaag. Ik had zin in gnocchi (pasta gemaakt van aardappelzetmeel) en zocht daarvoor bij Appie voor een recept. Daar kwam ik een recept tegen voor gnocchi met ricotta, verse kruiden en courgette. Het klonk goddelijk, and so it was. MMmmmm! Benieuwd naar dit HEERLIJKE recept? Doorlezen!

Nodig voor één persoon: een hand gnocchi – 3/4 courgette – 3 flinke eetlepels ricotta – een flinke pluk peterselie – een flinke pluk basilicumblaadjes – peper – 1/2 limoen – stukje Parmezaanse kaas

Het originele recept vind je hier. Ik maakte het als volgt klaar: de courgette snij je in dunne reepjes en bak je in olijfolie mooi bruin. De gnocchi kook je in 3 minuutjes gaar. Snij de peterselie en basilicum fijn en meng met de ricotta en het sap en wat limoenrasp. Roer de gnocchi door de ricotta en voeg de courgette toe. Leg het vervolgens op je bord, top af met nog wat extra basilicum en peterselie en schaaf er flink wat Parmezaanse kaas over. Beetje peper erover en klaar! Een ver-ruk-ke-like maaltijd.

Het was echt geweldig lekker. Zo lekker zelfs dat ik er nog een tweede portie van op heb gegeten, haha. Je hebt aan 1 portie met de hoeveelheden zoals hierboven omschreven, genoeg hoor. Maar ik was hongerig :D. Maar, erg geslaagd dit en echt een aanrader!

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


12 reacties op “Vega: Gnocchi met ricotta, peterselie, basilicum, citroen, courgette en parmezaanse kaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *