Alcoholvrije mojito cocktail

Daaaaaaag! Mensen, wat is dit een geweldig weekend so far. Eindelijk heb ik even een beetje rust en kan ik van alles doen. Zo ben ik vrijdagavond lekker gaan eten bij de ouders van Bas, sliep ik toen bij Bas in Rotterdam en ging ik zaterdagochtend vroeg terug voor een lekker doe-dagje. Ik lunchte heerlijk in de trein, kwam thuis aan en heb nog duizend schoonmaakdingen gedaan, veel blogs online gezet en daarna verrukkelijk gegeten en een avond op de bank met Lost gehad. En nu is het zondag en heb ik héérlijk uitgeslapen en daarna alweer duizend wasjes en een enorme afwas van de afgelopen twee weken gedaan. Nice! En ik maakte een heerlijke nojito, want dat stond op de planning. En straks ga ik lekker m’n nagels lakken en een filmpje editten (L). LEUK! Maar goed. Deze blogpost gaat over die heeeeerlijke nojito die ik vandaag maakte. Nojito? JA! Een alcoholvrije mojito! Benieuwd naar het recept? Read on!

Nodig voor één groot glas: 10-15 muntblaadjes – 1/2 limoen – 3 eetlepels rietsuiker – een scheut Sprite of 7up (denk max 50 ml?) – ijsklontjes

Begin onderin je glas met de muntblaadjes (nog niet alles gebruiken) en strooi daar twee eetlepels rietsuiker over. Schenk de Sprite erbij en doe er wat limoenpartjes bij. Doe vervolgens wat ijsklontjes in je beker en wederom wat munt (nu mag je opmaken). Schenk er wat koud water bij, de laatste limoenpartjes en de laatste ijsklontjes, tot je glas tot de top gevuld is. Doe er nog een beetje suiker overheen. Roer dit goed door, het liefste met zo’n stamper, maar die kon ik niet vinden.

Ik kan je vertellen dat dit echt een suuuuuuuuper heerlijk drankje is. Helemaal voor in de zomer natuurlijk, maar zelfs in de kou is dit drankje welkom. Oh en als je de versie wil maken mét alcohol, dan gooi je er gewoon nog een beetje rum door. Mmmm!

Het fijne is trouwens dat als je al de vloeistof uit je glas opgedronken hebt, je gewoon nog een keer wat Sprite en water in het glas kunt schenken, omdat je hoogstwaarschijnlijk bij je eerste glas, nog lang niet alle smaak uit de munt en limoen hebt getrokken. Even proeven of er nog nieuwe suiker bij moet en klaar. MMM!

Hou je van mojito’s en lijkt dit je een lekkere alcoholvrije variant?

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


9 reacties op “Alcoholvrije mojito cocktail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *