Vega: Cannellonis met spinazie, pijnboompitten, tomatensaus en verschillende kazen

Goedenavond lieve lezers! Vandaag wilde ik lekker cannellonis (pasta) eten en een vriendin had eens iets gekookt wat ik vandaag zelf wilde proberen: Cannellonis met spinazie, kaas, pijnboompitten en tomatensaus.

Bak een teen knoflook, 2 eetlepels oregano en 65 gram gehakte pijnboompitten even in olijfolie. Voeg er verse spinazie aan toe (zo’n zak) totdat de spinazie helemaal geslonken is. Haal de pan van het vuur en roer er 250gram ricotta en 50 gram ‘Italian Flakes’ (soort parmezaanse kaas) door. Neem een vers lasagneblad in je handpalm, leg in het midden het spinaziemengsel en rol het lasagneblad dicht (zo min mogelijk overlapping). Leg de rolletjes naast elkaar en vul daar een ovenschaal mee. Het restant spinaziemengsel kun je er overheen doen.

Maak vervolgens de tomatensaus door een teen knoflook te fruiten, een eetlepel groene pesto en een blik tomatenblokjes hieraan toe te voegen. Laat dit even pruttelen en verdun het met 1 glas water. Deze tomatensaus giet je over de ‘cannellonis’, dan strooi je er Parmigiano Reggiano overheen en je topt af met buffelmozarella. Dit gaat 30 minuten op 180C in de oven. En dan ga je eten en het is echt verrukkelijk. Best veel werk, maar het is het waard. Erbij is een frisse salade met feta nog erg lekker. Oh, en als niet-vega variant zou ik er nog gehakt door doen!

De verhoudingen die ik heb gebruikt is wel geschikt voor 2 a 3 personen, dus ik warm m’n restjes denk ik maandag op… Dat was ’t voor vandaag, tot morgen!

Misschien vind je dit ook lekker:


4 reacties op “Vega: Cannellonis met spinazie, pijnboompitten, tomatensaus en verschillende kazen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *