Vega: Bami zonder vlees, met ei en satésaus

Hoi hoi! Daar ben ik weer:) Gisteravond zat ik op de fiets terug van werk na te denken over wat ik eens zou eten ‘s avonds. Eigenlijk wilde ik wel compleet lui eten bestellen, maar daar was m’n portomonnee het niet echt mee eens. En toen ik langs allemaal snackbars fietste en vreselijk veel zin in bamischijven kreeg, besloot ik maar om bami te gaan maken! Wel vega, want m’n portomonnee is echt vrij leeg en dan is het makkelijk om op vlees te besparen.


Nodig voor één persoon: 240gr bami-groentes – 1 ei – 2 mienestjes – beetje satésaus (Remia kant en klaar) – 1/2 zakje Bami kruiden van Conimex – wokolie

Om met de pannen zuinig te doen – ik háát afwas, vraag maar aan m’n huisgenootje – bakte ik een ei in mijn mini-wok. In wokolie, oeh i love wokolie. Het ei leg je daarna even aan de kant en dan bak je de groentes in de wok, samen met de kruiden. Kook ondertussen in 8 minuten de mie gaar. En in 1,5 minuut is je satésaus ook gewoon klaar als je ‘m in de magnetron zet. Roer zodra de mie gaar is, deze door de groentes met kruiden en leg het ei er nog even bovenop, om terug warm te worden. Doe wat satésaus op je bord, leg de bami er op, eitje erover en top af met nog een klein beetje satésaus. Door de satésaus ook al onderin je bord te doen, heb je niet zo’n lelijke ranzige bruine kwak op je bord liggen, maar gewoon een bescheiden hoeveelheid, maar toch eet je wel lekker zo veel als je wil. (Ik heb altijd heel veel satésaus bij de bami, haha). Als laatste topte ik af met seroendang, omdat ik dat nog in huis had. Maar dat is geen must.

Overigens is dit heerlijk met kroepoek (euroshopper kroepoek is echt geniaal lekker, wist je dat?), maar ik was ‘t vergeten te halen in de supermarkt. Maar evengoed was dit een heerlijk maaltje. Heel erg niet zelfgemaakt, maar wel heel erg smakelijk. Bami is bij mij echt een van de beste schransmaaltijden. Als je gewoon even zin hebt in veel en lekker smeuïg, dan eet ik bami. 🙂

Hoe maak jij je bami altijd klaar?

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


11 reacties op “Vega: Bami zonder vlees, met ei en satésaus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *