Lunch: Couscoussalade met kip met tandoorikruiden, mango, komkommer en paprika’s

Hoi allemaal! Potverdikkie, ik ben vergeten een foto te maken van de lekkerste lunch die ik deze week klaarmaakte. Super stom, want het was geweldig lekker en zag er ook echt goed eetbaar uit, maar omdat ik om twaalf uur ’s nachts stond te koken, is ’t er waarschijnlijk bij in geschoten om een foto te maken. Maar goed, dan lossen we het op met deze prachtige tekening, want ik wil dit recept jullie niet onthouden! Ik at woensdag als lunch een couscoussalade met kip met tandoorikruiden, rode en gele paprika, mango en komkommer. En het was echt verrukkelijk. Het kan overigens zo zijn dat dit recept je bekend voor komt; ik heb ’t al eens eerder gemaakt, in een iets andere vorm.

Nodig voor ÊÊn persoon: 50gr couscous – 70gr kipfilet – 1/2 zakje Versteegen kip tandoorikruiden – 1/2 rode paprika – 1/2 gele paprika – 5 cm komkommer – 1/2 mango


Laat de couscous wellen. De kipfilet snij je in kleine stukjes en meng je met olie en de tandoorikruiden. Laat dit eventjes intrekken. Bak daarna de kipfilet gaar, zonder olie in de pan. Snij ondertussen de gele en rode paprika en grill die in de pan. De mango snij je in kleine stukjes en roer je alvast door de couscous. Net als de komkommer. Als de kip en paprika’s ook klaar zijn, roer je die er ook door. Klaar! Variatietip: een beetje yoghurt als dressing gebruiken. Maar is geen must.

Al met al is dit dus echt super lekker. De combinatie is verschrikkelijk goed. Echt, de mango met die tandoorikruiden van de kip en dan ook nog paprika, is gewoon zo lekker. Echt een aanrader, deze lunch! En het kan ook heel goed als avondeten, dus zowel warm als koud een ge-wel-dig recept. 😀

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


10 reacties op “Lunch: Couscoussalade met kip met tandoorikruiden, mango, komkommer en paprika’s

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *