Gebakken rijst met garnaaltjes, Chinese roerkabgroentes en soja woksaus

Goedenavond! Jongens, ik ben zó tof bezig geweest vandaag! Ik heb een tafel geknutseld (JA ECHT!) en een youtubevideo opgenomen. De tafel zie je al een beetje op de foto, gemaakt van een pallet (super origineel) die ik helemaal uit elkaar heb gezaagd en getrokken en daarna alles weer in elkaar getimmerd mooi aan elkaar. Ik moet ‘m alleen nog goed schuren en het onderstel moet er nog onder, maar dit was echt mijn dag, want op straat stond een afgedankte plank met witte poten er onder en dat is nou echt precies wat ik zoek voor mijn tafel:D Dus, jeeeeeej! En verder heb ik dus een youtubevideo opgenomen! Vet leuk om te doen. En hij komt heel snel online, maar hij moet eerst nog vijf uur uploaden naar youtube. Ik heb zulk geweldig internet hier thuis (L). (Ja, sarcasme).

Oké, maar ik ben hier natuurlijk om je te vertellen over m’n avondeten. Dat was helaas niet echt spectaculair geweldig vanavond.. Ik maakte gebakken rijst, met veel Chinese wokgroentes, wat kleine garnaaltjes en zoete soja woksaus. Oh en heel veel sesamzaadjes. En het was heel gemiddeld..

Nodig voor één persoon: 1 kopje zilvervliesrijst – 250gr Chinese roerbakgroentes – 1/2 flesje zoete sojawoksaus – een half bakje ijsgarnalen – 2 eetlepels sesamzaadjes

Kook de rijst in 8 minuten gaar. Wok de garnalen in wokolie en voeg na twee minuten de groentes er aan toe. Doe de rijst erbij zodra deze gaar is, en wok op hoog vuur. Als het allemaal een beetje gaat aanbakken, voeg je de sojasaus toe. Oh, en ik vergeet helemaal dat je eerst nog de sesamzaadjes erdoor kunt doen, dus voordat je de rijst toevoegt.

Het was prima! Niet erg geweldig, maar ook zeker niet vies. Dus gewoon prima en gemiddeld. 🙂

Nou vind ik het echt megajammer dat het al 11 uur ‘s avonds is en ik m’n tafel niet ff af kan maken. maar goed, dat komt… donderdag wel! Morgenavond ga ik weer pubquizzen! Dit keer in café Kostverloren. En dinsdag ga ik misschien sporten. Whut?! Mensen die mij goed kennen weten dat ik héél erg niet sport, maar ik geloof dat ik er toch een soort van behoefte aan begin te krijgen? Ik weet alleen echt niet waar ik de tijd vandaan moet halen. Want ik kan wel 100 andere dingen verzinnen die ik dinsdag wil, en waarschijnlijk ook ga, doen. Maar goed. We zien ‘t allemaal wel :). Tot morgen!

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


2 reacties op “Gebakken rijst met garnaaltjes, Chinese roerkabgroentes en soja woksaus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *