Vega: Courgette- paprikasoep met verse basilicum en brood on the side

Joehoe! Gisteren was het zaterdag en toen at ik een soepje. Op de planning stond dat ik overdag vier lasagnes zou eten (de watte? Ja echt, ik heb voor m’n 1e youtubevideo verschillende lasagnes vergeleken, hahaha). En daarom wilde ik ’s avonds licht eten. Soep it is! Uiteindelijk ging ik alleen helemaal niet de video opnemen (dat deed ik zondag), maar ik had m’n boodschappen al in huis, dus ik bleef bij soep. En dat was een grooooooot succes! 😀 (Of dat sarcastisch is of niet, lees je verderop. Dus read on!).

Nodig voor ÊÊn persoon: 1/2 groene paprika – 1/2 courgette – 1 rode ui – 1 teen knoflook – 1 blokje groentebouillon – 5 blaadjes verse basilicum – staafmixer

Snij de courgette, paprika, ui en knoflook klein en bak alles in een flinke scheut olijfolie glazig. Voeg vervolgens wat water toe, totdat de groentes onderwater staan. Doe het bouillonblokje erbij en laat dit tien minuutjes pruttelen. Laat het niet te hard koken, dan gaan alle vitamines uit de groentes. Pureer je soep en wat verse basilicum met de staafmixer en laat ’t daarna nog heel even pruttelen. Serveer met stokbrood (Biologisch stokbrood van AH is heel lekker), met kruidenboter en/of olijfolie met zeezout. Mmmm!

Nu vind ik dit normaal heel lekker, en de smaak was ook echt prima, maar man oh man, wat werd ik hier misselijk van. Echt binnen 6 happen was ik vreeeeeselijk misselijk. En waar ’t nou aan lag? Geen idee! Ik kan niet zo goed tegen paprika en ui, maar om binnen tien minuten compleet van de kaart misselijk er van te raken, vind ik ook wat overdreven. Heel bizar. ’t bleef ook echt drie uur hangen. Was niet echt een succes voor mij dus. Maar de smaak van de soep was echt lekker! Geen idee wat er bij mij mis ging. Maak het dus maar gewoon lekker klaar en laat mij (en de medelezers) hieronder weten hoe het was 😀 En of je ook doodging, want dan lgit het wel aan de soep. 😀

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


10 reacties op “Vega: Courgette- paprikasoep met verse basilicum en brood on the side

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *