Tortizza bianco met zure room, parmaham, mozzarella, basilicum en tomaat

Goedenavond! Oh man, ik ben echt schandalig bezig vanavond. Ik had de lekkerste zondag ooit met een werklunch buiten de deur, toen chillen in het park met wijn en toen chillen in de voortuin met wijn en toen dus véél te veel wijn gedronken in m’n eentje en toen moest ik dus heel veel avondeten eten om een beetje nuchter te worden. En heel veel water drinken. Het feit dat ik deze blogpost nu typ is wel het bewijs dat dat dus wel is gelukt. Maar man, wat zit ik vol. Zo. Veel. Tortizza’s. Ik at er 8. Normaal eet ik er 3 of 4. Nu 8. Ik plof. Maar oh, wat was het weer lekker.

Als je dit leest en je denkt: Tortizza- de wat? Dat is dus een pizza die je maakt op een tortilla. In alle eerlijkheid moet ik wel zeggen dat ik mini tortilla’s had. Maar evengoed is het vreselijk natuurlijk. Of nouja, eigenlijk is het gewoon een knappe prestatie. Well done me!


Nodig voor één persoon: 4 mini tortilla’s – 4 bolle kanten van een eetlepel zure room  – 8 cherrytomaatjes – 8 blaadjes basilicum – 4 plakken parmaham – 1/2 bol mozzarella – olijoflie – peper

Smeer de tortilla’s in met zure room. Verdeel er de tomaatjes (in halfjes), mozzarella (stuk scheuren), parmaham (stuk scheuren) en basilicum (..) over. Strooi er wat peper over en een scheutje lekkere olijfolie. Zet de tortizza’s 15 minuutjes op 200C in de oven (in de gaten houden dat ze niet verbranden). Eet ze!

Wat awesome is: dit is vet makkelijk klaar te maken en is heel snel klaar. Het is heel erg lekker, vooral met die gebakken ham; dat maakt ‘t echt lekker zoutig. En het is echt een soort Italiaanse snack, maar dan als avondeten. Je kunt ‘t trouwens dus ook perfect als snack serveren (in partjes snijden) of als lunch eten (gewoon 1 klaarmaken). Echt, ik vind dit zó’n aanrader; iedereen zou dit eens moeten uitproberen.

Oh en ja, na die 4 at ik er dus nog 4. Maar m’n zure room was toen op en dus gebruikte ik Griekse yoghurt in plaats daarvan. Ging prima.

Ik zit vol.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

OOK LEKKER:

11 reacties op “Tortizza bianco met zure room, parmaham, mozzarella, basilicum en tomaat

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *