Dinner: Tortizza met mozzarella, tomaat, zelfgemaakte pesto en courgette

Joehoe! Vandaag had ik echt zin in duizendeneendingen: van pizza, tot kibbeling (die McD reclames overal maken me hongerig), tot Thais tot van alles. Maar ik besloot om een pizza te maken, omdat dat makkelijk is op vega maandag. Sinds kort ben ik fan van de tortizza; een pizza op een tortilla. Omdat dat super makkelijk klaar te maken is in no time en heel smakelijk is. Dus awesome. Dus dat maakte ik vanavond klaar. Met verrukkelijke mozzarella. Mjammmm!

Nodig voor één persoon: 2 wraps – 1 klein blikje tomatenpuree – lekker veel cherrytomaatjes – 10 plukjes verse basilicum – 3 eetlepels pijnboompitten – scheut olijfolie – beetje parmezaanse kaas – 10cm courgette, maar dan wel de helft daar van (maar niet 5cm, maar in de lengte, snap je het nog? Nee ik ook niet. Dat dus) – 1 bol mozzarella

Verwarm de oven voor tot 200C. Smeer de wraps in met tomatenpuree. Snij de mozzarella in plakken en doe op de wraps. Halveer de tomaatjes en verdeel over de wraps. Maak pesto door de pijnboompitten, kaas, basilicum en olijfolie fijn te hakken of staafmixeren. Dit mag echt een grove pesto worden. Verdeel de pesto over de pizza. Snij de courgette in dunne plakjes (bijvoorbeeld met een dunschiller, dat werkt awesome) en verdeel ook over de pizza. Zet ‘m dan 20 minuutjes in de oven. Onee, ook nog even wat peper erover strooien. En dan in de oven.

Na 20 minuten zijn ze redelijk knapperig en lekker en mjam en ga je vet lekker eten. Ik had er aan twee te weinig, maar ik ben echt een vreselijke bodemloze put these days dus ik zou mij niet als richtlijn nemen. Bovendien eet je toch zomaar een hele bol mozzarella in je eentje op met nog meer dingen, dus op zich zou je er vol van moeten raken. Maar het is lekkerrrrr en daar gaat het om.

Check vooral ook hieronder meer tortizzarecepten want die zijn ook vrij fantastisch. Doei!

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

5 reacties op “Dinner: Tortizza met mozzarella, tomaat, zelfgemaakte pesto en courgette

  • Annette zegt:

    Ik weet niet of ik iets fout doe maar die van mij zit er net 10 minuten in en begint wel aardig donker te worden, de wrap zelf dus…..

    • Annette zegt:

      Nou hierna hou ik op te stalken hoor,. My god delicious!!! Had hem er na 10 minuten maar uitgehaald, randjes waren heeerlijk knapperig, de 2e zit er nu in die laat ik wat langer zitten. Echt heeerlijk!

  • Ooooeeeehhh, dit ga ik zo snel mogelijk maken! Pssst: de mozzarella staat niet in de ingrediëntenlijst ;). Hij is natuurlijk niet te missen, maar ik dacht ik attendeer je er even op 🙂

    • Annette zegt:

      Die was vast voor mij bedoeld 😛 Klopt inderdaad haha! Heb het wel gekocht, ga ze zo maken want was vlees vergeten uit de vriezer te halen voor mn gewone wraps 😛

  • Annette zegt:

    Awesome!! Ik heb wraps in huis ga ze vanavond maken met mais, gehakt, tomaatje enzz.. Maar heb dan nog wel wraps over zat dus al te denken wat ik daar mee moest gaan doen, en pesto heb ik ook over en courgette ook! Dus even tomatenpuree en tomaatjes kopen dan heb ik gelijk weer een lekker receptje en komen m'n wraps ook eens op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *