Dinner: Tortillapizza’s! met ui, gorgonzola en rucola, met mozzarella tomaat & basilicum én mozzarella, tomaat en rucola

HOI! Vandaag heb ik drie vet lekkere vega recepten voor je. Misschien had je op instagram al gezien wat ik vanavond van plan was te eten? Jep; tortillapizza’s! Ik had namelijk van het kerstdiner van vorige week nog een half pak wraps- een beetje uitgedroogd- in de koelkast liggen en dan zijn ze echt perfect als pizzabodem. Wist je dat? Dat een wrap dus echt een rete makkelijke, goedkope, snelle variant is op pizzadeeg? Super chill! En je kan zo’n tortilla dan met van alles beleggen. In mijn kookboek staan twee goddelijk recepten (3 kazen pizza en pizza parma) en vandaag voeg ik twee nieuwe geniale en één gemiddelde toe aan m’n verzameling recepten. Ik maakte voor mezelf drie tortillapizza’s klaar. Klinkt veel, maar omdat het een pizza is met een wrap als bodem, is het veeeeeel lichter dan een gewone pizza. Goed te doen dus!

Nodig voor drie verschillende tortillapizza’s: 3 tortilla’s – 3 flinke eetlepels passata di pomodori of 2 blikjes tomatenpuree 
Variant #1: een stukje gorgonzola – 1/2 ui- een klein plukje rucola 
Variant #2: 1/4 bol mozzarella – een paar cherrytomaatjes – 5 blaadjes basilicum
Variant #3: 1/4 bol mozzarella – een paar cherrytomaatjes een plukje rucola 


Verwarm de oven voor tot 180C. Leg de wraps op een bakplaat en smeer er tomatenzooi op. Bij de eerste variant verkruimel je de gorgonzola en snij je ui in ringen; leg dit allebei op een wrap. Bij variant #2 snij je de mozzarella en tomaatjes klein en die verdeel je over een andere wrap met een paar basilicumblaadjes. De laatste variant doe je hetzelfde alleen laat je de basilicum weg. Zet de pizza’s 12 minuten in de oven. Serveer op #1 en #3 een pluk rucola en eet smakelijk!

Ik vond het echt heel erg lekker. Ik had totaal niet verwacht dat die met gorgonzola en ui echt lekker zou worden, maar achteraf was dat m’n favoriet. En daarna die met mozzarella, basilicum en tomaat. Man, wat lekker. Wat vooral awesome is, is dat de wrap dus een beetje knapperig wordt en daardoor is het echt een pizza met een hele dunne bodem. Vet heerlijk. Ik vond het geslaagd :). En dat terwijl ik eigenlijk eentje klaar wilde maken met vijgen en gorgonzola, totdat AH geen vijgen meer had. En ik wil binnenkort ook eentje maken met spek en gorgonzola. Oooh, de mogelijkheden!

Jeetje, als deze maandag en dinsdag symbool staan voor de rest van het jaar dan ga ik zó lekker eten in 2015. Kom maar op!

Benieuwd naar meer alternatieve pizzarecepten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

3 reacties op “Dinner: Tortillapizza’s! met ui, gorgonzola en rucola, met mozzarella tomaat & basilicum én mozzarella, tomaat en rucola

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *