#TOMATENWEEK: Behoorlijk culi: gevulde tomaten met mozzarella, ui, kruiden en een broodkorst, met pasta pesto

Hello! Gisteravond was ik een totaal warhoofd en daarom kon ik deze blogpost écht niet meer schrijven. En daarom doe ik het nu 🙂 Ik at gister veel te culinair en heel nietzogewoonwateenstudentjesavondseet, zoals ik al aankondigde in deze mislukte blogpost.

Ik maakte een recept klaar van Elle Eten, wat er zo uit ziet (waarschuwing; LEKKER!). Maar de ingrediëntenlijst is natuurlijk veel te lang, dus ik maakte er mijn eigen versie van. Het allercooste aan dit recept: heb je wel eens mozzarella gestaafmixert? Fucking awesome. Dan krijg je gewoon een soort smeerseltje; man, wat kun je daar veel mee opeens! (ik denk: toastjes mmmmmm).

Nodig voor één persoon: 4 roma tomaten – 1 teen knoflook – 1 kleine ui – 10 blaadjes basilicum – een eetlepel oregano – 1 sneetje brood – 2 eetlepels parmezaanse kaas – spaghetti – verse pesto (zelfgemaakt, of zelfgekocht)

Snij de tomaten doormidden en hol ze uit. Maak een mengsel van gehakte mozzarella, gehakte ui, gescherde blaadjes basilicum, peper & zout en knoflook en zet de staafmixer er op. Vet bevredigend. Het mozzarellamengsel dat hier uit komt stop je in de tomaten. Verwarm ondertussen de oven voor tot 220C. Maak een mengsel van hele fijne stujes brood (broodkruim) en fijne parmezaanse kaas. Leg dit bovenop de tomaten. Giet er een beetje olijfolie over en zet de tomaten 25 minuten in de oven.

Erbij maakte ik pasta pesto. Ik kookte spaghetti 8 minuten en roerde er daarna pesto door. Oh, en een klein beetje rauwe, fijngesneden spinazie, omdat het anders zo weinig was.

Ik vond ‘t heerlijk om zo in de keuken te staan, maar ik moet zeggen dat dit niet de lekkerste maaltijd ooit was. Terwijl het wel heeel veeel potentie had, wat mij betreft (#mozzarellalover). Misschien had ik toch niet voor de cheapie 50ct mozzarella moeten gaan maar juist voor een sappige buffelmozarella.. Of misschien had ik toch originele recept moeten volgen en dit klaarmaken in grotere tomaten en dan ook nog ei door het mozzarellamengsel doen. Ach, who knows. Ik heb prima tot bovengemiddeld gegeten en dat is fijn. 🙂

Vanavond komt vriendin Annet bij me koken. Ik heb haar al ongeveer drie eeuwen niet meer gezien, dus we hebben heeeeeeel veel bij te praten. En Annet kookt! Tenminste, dat weet ze zelf nog niet, maar we gaan in ieder geval een recept van haar klaarmaken, omdat ze een famous tomatenpasta heeft (die heerlijk is) en laat het nou net #TOMATENWEEK zijn.

Overigens denk ik dat vandaag de laatste dag van #TOMATENWEEK is, want morgen ga ik naar een festival (Festival The Brave, wie gaat ook? VET VEEL ZIN!) en zondag kan ik geen tomaten meer zien. Nu al niet meer trouwens…. 😛 BYEBYE!

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


4 reacties op “#TOMATENWEEK: Behoorlijk culi: gevulde tomaten met mozzarella, ui, kruiden en een broodkorst, met pasta pesto

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *