#TOMATENWEEK: kip, aardappelen en oventomaten met balsamicodressing en knoflook

Hoihoi! Daarnet schreef ik al een mislukte blogpost over m’n avondeten van vanavond en gisteravond, wat ik totaal door elkaar haalde. Maar; nu even goed. Gisteravond at le boyfriend bij mij en daarom wilde ik ons favo tomatenrecept klaarmaken: kip met tomaten uit de oven met knof en balsamico. Vet heerlijk. En ik pimpte het maaltje nog wat op met aardappeltjes en een spinaziesalade. Een zeer geslaagd avondmaal & ook heel geschikt voor als je eens eters over de vloer hebt, en je makkelijk wil koken.

Nodig voor twee personen: kipkluifjes (minimaal 3 pp) – kipkruiden – 5 tomaten – wat balsamico sladressing (AH huismerk) – 2 flinke tenen knoflook – 3 aardappelen – een hand spinazie – beetje feta – paar kleine tomaatjes

Verwarm de oven voor tot 180C. De kipkluifjes smeer je in met kipkruiden en wat olijfolie en leg je in een ovenschaal. De tomaten snij je in plakken van ongeveer 1 cm dik. Verdeel de tomaten over de bakplaat, die je bedekt met bakpapier of aluminiumfolie. Smeer de tomaten dan in met de uitgeperste knoflook en balsamico sladressing. De tomaten gaan 25 minuten in de oven. De kippetjes moeten volgens de verpakking maar 15 minuten, maar ik deed 20. Maar! Ik zou de volgende keer zeker voor 25 minuten gaan, want ik vond ze nu echt nog een beetje op het randje..

Ondertussen kook je aardappelen gaar. Snij ze daarna in plakken en bak die in een pan met olijfolie, tot je mooie bruine gebakken aardappeltjes hebt. Die serveer je met appelmoes of Yo Fresh. Oh, en maak er ook nog een salade bij, bijvoorbeeld van rauwe spinazie met feta en tomaatjes. Beetje olijfolie erdoor en je hebt echt een lekkere side salad! Kip & tomaten erbij en klaar ben je.

Een heeeele volledige maaltijd die lekker is, niet moeilijk klaar te maken en toch ook best leuk voor een etentje. Bas en ik eten dit gerecht echt bijna iedere maand wel (en dat is voor mij veel)(OMG OPEENS KRIJG IK ZIN IN BAMI. DAT IS HET EERSTE WAT IK EET ALS #TOMATENWEEK VOORBIJ IS).

Jeeeeeeemig. Ik ben er echt ZO niet bij vandaag. Ik doe alwéér wat fout in deze blogpost; ik laad gewoon de verkeerde afbeelding in, van de kip met balsamico uit de oven, die ik postte in het overzicht met tomatenrecepten. En daardoor ben ik steeds in de war met wat ik nou wel of niet heb gegeten, want daar staat dus geen spinazie op de foto. Oké, dit is echt het warrigste verhaal ooit. I has the dumbs. (Komt bij dat ik nu dus wél de goede foto erbij heb gezet en jij als lezer dus al helemaaaaaal niks snapt van dit verhaal. Maakt niet uit). Ik ga slapen, voor ik meer rare dingen ga zeggen. TSCHUSS!

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *