Tikka masala met kippendijen, yoghurt, aubergine en kokosrijst

Joehoe! Ik heb last van bizarre curry-cravings de laatste tijd. En dan heb ik het niet over de curry-bij-je-tosti, maar over Oosterse curries. Die ik nog helemaal niet zelf kan maken, maar gewoon met een pakje klaar maak. Helemaal niet erg, als het maar lekker is. En dat is het, woehoe!

Nodig voor één persoon: 1/2 pakje Tikka masala van Kumar’s – 2 kippendijen – 1/2 aubergine – een klein pakje yoghurt – 1 blik kokosmelk – 1 kopje rijst – 1/2 ui

Snijd de ui in stukjes en bak glazig. Voeg dan stukjes kippendij toe en bak mee tot het bijna gaar is. Voeg dan blokjes aubergine toe en bak ook eventjes mee tot het iets begint te verkleuren. Kook ondertussen de rijst in kokosmelk gaar en vergeet niet regelmatig te roeren, dat werkt tegen aankoekende kokosmelk. Doe de currypasta bij de kip in de pan en schenk er wat yoghurt op. Laat dit pruttelen, totdat de rijst ook klaar is. Voeg af en toe wat yoghurt toe om de saus mooi dun te houden, maar niet te veel yoghurt want dan wordt het te zuur.

En dat is dus lekker. Alleen had ik ‘m dit keer iets te zuur. Oja en ik serveerde ‘m met komkommer gedrenkt in yoghurt met wat peper en dat maakte het ook niet minder zuur. Duh! Maar het was prima te eten. 🙂

Hoe maak jij je curry klaar?

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

KOOKBOEK:
De derde druk van mijn kookboek ligt in de winkel! 6000 mensen gingen je al voor; wil jij het boek ook in huis hebben? Koop ‘m bij Bol.com, Bruna, Bijenkorf of any andere boekenwinkel.


Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

BETERE CURRIES:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *