Spaghetti met gehakt, tomatenpuree, peterselie, Grano Padano, spinazie en oregano

Hoi hoi! Gisteravond schreef ik al dat ik nieuwe diepe borden had gekocht en daarom moest en zou ik vandaag pasta eten. En woehoe ik ben zo blij met m’n nieuwe borden! Ze zijn heel basic, maar daar hou ik van. En wit want dat doet ‘t vaak goed op de foto. Ik kocht ze bij blokker voor 4 euro per stuk en nam er twee, omdat ik toch altijd alleen of samen met Bas eet. En kijk hoe mooi m’n pasta er in ligt :D.

Ik at vandaag dus pasta. In de vriezer had ik nog half om half gehakt (en serieus, mijn hele vriezer ligt nog vol met kippenonderdelen: poten, vleugels, bouten, filets – iemand geïnteresseerd in een bevroren kip-bouwpakket?). In de kast stond nog tomatenpuree, ik had nog wat Grano Padano (kaas) en pijnboompitten. En ik had nog spinazie! En nog spaghetti! Nou, dat lijkt mij een behoorlijk complete maaltijd. Omdat ik nog een taartje moest kopen bij Bilder & de Clerq (omdat ik vandaag 5,5 jaar verkering heb én mijn moeder vandaag jarig is), haalde ik daar ook nog maar even verse peterselie. Kennen jullie trouwens Bilder & de Clerq (mijn standaard taartpunt-afhaallocatie)? Dat is een winkel in Amsterdam op het hoekje van de Clerqstraat, erg dicht bij mijn huis. De hele winkel is ingericht op een stuk of 10 gerechten die je die week klaar kunt maken en alle producten koop je vers, in de juiste hoeveelheden. Een heel tof concept voor als je geen inspiratie hebt voor je eten (je stapt binnen en alle maaltjes staan in principe voor je klaar), maar voor mij dus niet per se interessant omdat ik graag zelf verzin wat ik ga koken. En jullie hopelijk ook, anders lopen de bezoekersaantallen hier zo terug 😛 Dus ga vooral niet naar Bilder & de Clerq. Haha. Overigens moet ik ze wel meegeven dat de peterselie echt heel goedkoop was; 30 gram voor 70 cent. Bij AH betaal je daarvoor het dubbele…

Oké, terug naar de pasta.


Nodig voor één persoon: 170gr gehakt – 1 blikje 7ct tomatenpuree – 1 theelepel oregano – wat spaghetti – een pluk peterselie – wat Grano Padano – een eetlepel pijnboompitten – handje verse spinazie

Je kookt de spaghetti. Het gehakt bak je met wat peper en oregano in een koekenpan een beetje bruin. Zodra het mooi gekleurd is, voeg je de tomatenpuree er aan toe. Roer dit goed door elkaar en zet het vuur vervolgens laag. Als de spaghetti gaar is, roer je die door de gehaktsaus. Op je bord leg je wat rauwe spinaziebladeren, daarop de spaghetti met gehaktsaus, dan wat pijnboompitten, je strooit er kaas over en topt af met wat peterselie. Klein beetje peper erover en klaar!

Een hele makkelijke maaltijd die echt tegen alle verwachting in heel lekker was. Ik had verwacht dat dit gewoon een beetje average zou zijn, zo van ‘wel lekker maar niet geweldig’, maar ik vond het echt heel lekker! Ik at m’n hele bord leeg 🙂 En at daarna nog een ENORME punt red velvet cake van Bilder & de Clerq. En nu hoef ik het komende halfjaar geen taart meer want deze punt was veeeeeel te groot.

Misschien vind je dit ook lekker:


11 reacties op “Spaghetti met gehakt, tomatenpuree, peterselie, Grano Padano, spinazie en oregano

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *