Hello you! Sinds ik woensdag schreef over croutons, had ik zin in croutons. Zo veel zin zelfs, dat ik vandaag een heel brood heb gekocht, om vervolgens één sneetje te gebruiken voor croutons. Maar goed; je hebt ergens zin in en dan moet je wel. En ik moet zeggen: HALLO wat heb ik lekker gegeten. Echt niet normaal. Ik heb me gewoon misselijk gegeten, want ik had weer veel te veel klaargemaakt en opgeschept en at alles op omdat het fantastisch was. Om maar even bescheiden te blijven. Benieuwd naar mijn pasta met paddenstoelen, croutons en spek? Lees verderrrr!
Nodig voor twee personen (neehee, niet in je eentje opeten nou): 1 pak verse ravioli met paddenstoelenvulling – 1 zakje AH paddenstoelenmix met gele paprika, bosui en bieslook – 1 scheut kookroom (geen must) – 1 bakje spekjes – 1 snee brood – olijfolie – 1 teen knoflook – peper & zout
Kook de pasta in 4 minuten gaar. Snijd het brood in kleine blokjes. Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en laat het heet worden. Doe dan de stukjes brood erbij, wat peper en zout en een uitgeperste teen knoflook. Bak dit totdat het brood knapperig is, dan heb je zelfgemaakte croutons. (Dit is ook ultiem lekker als snack ‘s avonds).
Haal de croutons uit de pan en gooi de spekjes er in. Bak die zonder olie eventjes aan. Voeg dan ook de paddenstoelenmix er aan toe en laat dit een minuut of 5 op het vuur staan. Wel ff husselen tussendoor natuurlijk.
Giet de pasta af en schenk er een beetje kookroom bij; zo krijg je toch een romige pasta, maar worden niet al je groentes lelijk door de roomsaus. En dat is tof, want het ook wil ook wat. Yay!
Serveer de paddenstoelenspekjestoestand op de romige pasta en top af met croutons. Geen peper of zout meer nodig, want die zitten al in de croutons. Rest mij nu alleen nog te zeggen: EET FREAKING SMAKELIJK!
Jo, dit was dit echt gruwelijk geweldig. Man, oh man. Ik zit nog vol (niet waar, ik zit alweer chips te vreten, maar dat is meer uit verveling, ofzo). WAS GEZELLIG! BYE!
IK HEB EEN KOOKBOEK!
YES! Al meer dan 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf enBol.com.
LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM | YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet
Jenny zegt:
Dat ziet er heerlijk uit! Ik bewaar dit recept even voor ons restaurant.
leonie zegt:
Wel met credits he… 😉
Demi | DE KOOKFABRIEK zegt:
Gek op pasta! Dit klinkt heerlijk!
leonie zegt:
Ja het is echt geweldig! 😀 Al zeg ik het zelf, haha