Salade met alfalfa, courgette, zeewier, ijsbergsla en komkommer

Goodmorning everyone! Ik schrijf deze blogpost op een dinsdagochtend in Amsterdam Oost, maar hij komt als het goed is pas online ergens in mijn vakantie, woehoeeee. Ik zit nu dus fysiek gezien met mijn bibs op een strand van Kaapstad (of hang in een kooi in de zee met haaien, of beklim op dit moment de Tafelberg, of zit aan een glas prachtwijn te lurken in Stellenbosch), maar dat betekent niet dat er zo nu en dan gewoon blogposts online komen tijdens mijn vakantie.

Ergens vorige week at ik een zeer geslaagde lunchsalade en daarvan deel ik vandaag het recept met jullie. Toegegeven; het was een soort bij elkaar geraapt zootje, alleen zou ik het dan geen zootje willen noemen, omdat dat 1. een stom woord i en 2. het niet echt een zootje was. Maar een salade dus. Klaar voor? Let’s cook! Of nou ja, let’s-gooi-wat-ingrediënten-bij-elkaar-op-een-bord-met-sla-en-noem-het-een-salade. Wat dat is wat het is. Toch?

Nodig voor één persoon: een flinke hand gesneden ijsbergsla – drie flinke ‘plukken’ Japanse zeewiersalade (verkrijgbaar in het visschap in de supermarkt) – 3 plukken alfalfa – 8cm courgette – 8 cm komkommer – scheutje sojasaus

Snijd de courgette in plakken en leg tussen de grill of bak in een pan. Doe ondertussen ijsbergsla in je bord. Snijd komkommer klein en verdeel over de sla. Doe dan drie plukken zeewiersalade op je sla en drie plukken alfalfa. Als de courgette bijna naar wens is (eigen interpretatie) giet je er een beetje sojasaus over. Dit kan gewoon tussen de grill, het gaat alleen gruwelijk roken dus houd de brandmelder even in de gaten.

Serveer de courgettes als laatste op je salade en klaar ben je. LEKKER! Oh, en om ‘m meer body te geven, zou je er ook nog heel goed gebakken pannenstoeltjes (eventueel ook met sojasaus), kipstukjes of sesamzaadjes aan toe kunnen voegen. Enjoy!

Ga ik nu weer lekker verder met m’n safari. Of surfen in een baai bij Kaapstad. Of op een struisvogel rijden. Niet dat ik daarmee gestopt was, deze blogpost was gewoon ingepland. DOEI!

IK HEB EEN KOOKBOEK!
YES! Al meer dan 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf enBol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

2 reacties op “Salade met alfalfa, courgette, zeewier, ijsbergsla en komkommer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *