Lunch: Rijstsalade met linzen, ijsbergsla, teriyaki-kip en sesamzaadjes

saladeHello you! Het is tijd voor een lekkere lunchsalade! Ik maakte deze salade laatst klaar op een (vega)maandag toen ik intens veel zin had in een frisse, fatsoenlijke lunch. Even geen kleffe tosti, maar gewoon een salade.

Ik maakte een salade van koude rijst en vond het een groots succes. Benieuwd? Lees mee ūüėÄ

Nodig voor één persoon: 1 kopje rijst of Lassie rijst met linzen (niet gesponsord, maar dat is best lekker en vullend dus yay) Р1/2 bakje quorn (of vega-kip of gewone kip)- 3 eetlepels pure teriyaki-saus (conimex) 1 eetlepel sesamzaadjes Р1 flinke hand gesneden ijsbergsla 

Bak de quornstukjes totdat ze goudbruin kleuren. Kook in de tussentijd de rijst (met linzen) in 8 minuten gaar en spoel het daarna af met koud water (afgieten en dan de koude kraan er op). Schenk de teriyaki-saus bij de quorn. Meng de rijst met de ijsbergsla en top af met de stukjes quorn. Strooi er sesamzaadjes over en eet smakelijk!

Super makkelijk en toch echt heel erg lekker. Er zit niet zo veel vullends in deze salade (je mist een soort body-groente of kaas of noten ofzo), maar het is wel echt heel lekker en een lichte lunch. Ik vond het een succes; het was precies waar ik zin in had.

GROETJES!

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al meer dan 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *