Pizza met parmaham, avocado, mozzarella, crème fraîche en bascilicum

Gesponsord – Hi there! Heb jij toevallig enig idee wat de allereerste blogpost was die online kwam op toen nog gewoonwateenstudentjesavondseet.blogpost.nl? Het was… PIZZA! Ik was in mijn studententijd fán van de mix voor pizzabodem van Koopmans en ook nu ik student af ben (al jaren), kook ik er nog regelmatig mee. Vandaag was weer zo’n dag.

In de supermarkt ontdekte ik dat ze een nieuw product hebben, namelijk Koopmans Italiaans pizzadeeg uit de diepvries. Dat moest ik natuurlijk even proberen.

Jullie weten allemaal dat ik een behoorlijke kluns ben in de keuken, dus dat er nu gewoon een dunne bodem in plakjes in de diepvries ligt, vond ik toch wel ietwat fantastisch nieuws. Zacht uitgedrukt. Aan de slag er mee!

Nodig voor één plaatpizza: 8 plakjes Koopmans Italiaans pizzadeeg (diepvries) – 200gr tomatensaus – 1 pakje parmaham – 1 bol buffelmozzarella – 8 theelepels crème fraîche – 1 avocado – paar blaadjes basilicum

Verwarm de oven voor tot 200C. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel alle 8 plakjes deeg over de bakplaat. Haal wel eerst het velletje van het plakje en druk de randjes van de plakjes aan elkaar. Dit gaat makkelijker als je de plakjes een minuut of 10 laat ontdooien (of heel even in de voorverwarmde oven zetten).

Smeer de tomatensaus met de bolle kant van een lepel over de pizza. Verdeel er vervolgens plukjes parmaham over; trek de ham uit elkaar en frommel een beetje in elkaar en verdeel dat over de pizza. Zo hou je lekker veel smaak in de ham.

Snijd een avocado in plakjes en verdeel ook over de pizza. Top af met wat verse basilicum, stukjes mozzarella en flats er crème fraîche over. Dit klinkt wellicht een beetje onvriendelijk, maar het is echt heel leuk om te doen. Je pizza wordt een ware action painting (wow, was CKV vroeger toch nog ergens goed voor…). Eindig met wat peper en zout en zet de pizza 25 minuten net onder het midden in de oven. Je kunt er bij het opdienen nog wat verse basilicum overheen doen, maar dat is geen must.

Zo gaat de pizza de oven in:

making-off

Na 25 minuten in de oven ziet je pizza er zo uit:

pizza_zonder_[acking

En: geslaagd? YES SIR! Kijk even hoe lekker dun die bodem is:

doorsnede

Ik vond ook de smaak heel goed; qua beleg kun je natuurlijk zelf helemaal kiezen wat je er op gooit, maar ik vond dit heel lekker werken. Die crème fraîche was echt een goeie toevoeging; lekker een beetje zuur en romig. En de warme avocado was wederom een hit; wat een goeie uitvinding is dat. Mjam! Overigens kun je ook in de bodem variëren natuurlijk; Koopmans heeft sinds kort namelijk ook een mix voor Volkoren pizzabodem, ook nieuw en ook daar ben ik benieuwd naar :D. Ook nog tof om te vermelden trouwens, is dat je de 8 plakjes die ik nu gebruikte ook gewoon los van elkaar op de bakplaat kunt leggen en er dan mini pizza’s van maken. Hoor ik daar “LUNCHPIZZAAA!”? Mmmm…

Ik vond het echt een lekkere pizza. Zelf pizza maken is zo lekker; ik moet dat echt vaker doen. Waarom zitten er maar 7 dagen in een week en is het niet normaal om 3x per dag warm te eten…? Potverdikkie!

Zoek je trouwens meer inspiratie voor pizzarecepten? Dan kun je ook even kijken op koopmans.com/pizza.

Ik ben heel benieuwd wat jij het liefst op je pizza doet. Laat het hieronder achter, dan inspireer je wellicht ook nog anderen (en mij) met jouw awesome recept!

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al bijna 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

Eén reactie op “Pizza met parmaham, avocado, mozzarella, crème fraîche en bascilicum

  • Toevallig eet ik morgen pizza met kant en klare bodem uit de koeling. Maar de volgende keer probeer ik die van Koopmans! Ik gebruik van dit merk toch al diverse producten en ze waren altijd van hele goede kwaliteit 🙂 Ik wist niet dat Koopman deze had. En je toppings zijn ook heel lekker, ik probeer snel je hele recept!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *