Pasta met tomaten uit de oven en burrata

Goedemiddag lekkere mensen! Zaterdag had ik echt intens veel zin in tomaten uit de oven. Soms heb je dat; zo’n specifieke craving. Ik moest en zou tomaten uit de oven en was zo gefocust op m’n tomaten, dat ik niet echt kon bedenken wat ik erbij klaar zou maken. En toen ging ik maar voor pasta met burrata, want dat is altijd goed… Of niet?

Nodig voor één persoon: 3 tomaten – 1 bol burrata – half pak verse spaghetti – 1/2 courgette – 1 teen knoflook – beetje balsamico sladressing

Snijd de tomaten door de helft en leg ze op de bolle kant op een bakplaat bekleed met bakpapier. Giet over iedere tomaat wat balsamico sladressing, strooi er wat peper en zout over en top af met wat uitgeperste knoflook. Zet de tomaten 25 minuten op 180C in de oven.

tomaten1

Maak in de tussentijd courgetti door de courgette door een spirelli te halen. Bak de courgetti heel even in de pan met een beetje olie. Kook de pasta in 4 minuten gaar en voeg die daarna toe aan de courgetti.

Haal dit van het vuur en trek een bol burrata uit elkaar en meng door de pasta met courgetti. Serveer de tomaten on top.

Voor de oplettende lezer: ik gebruikde 3 tomaten en je ziet op de foto maar 3 helften van de tomaten en dat klopt natuurlijk niet; uiteindelijk heb ik echt 6 helften van de tomaten over mijn pasta geserveerd. Lekker fijn snijden en door je pasta roeren. 3 tomaten per persoon dus! LEKKER!

Ik vond het een lekkere pasta. Niet mega spectaculair, maar dat had ik ook wel een beetje verwacht. Ik had gewoon heel veel zin in die warme tomaten met knoflooksmaak, dus het voldeed precies aan m’n behoefte.

Ga je het klaarmaken denk je?

Mijn derde boek is alweer bijna uitverkocht <3
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk is al bijna op. Snel naar de winkel of bestellen dus! Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

2 reacties op “Pasta met tomaten uit de oven en burrata

  • Melissa zegt:

    Is het een idee om scores te gaan geven aan de recepten die je deelt? Met sterren ofzo? Als je dan een recept zoekt kun je meteen zien of het een fantastische aanrader is of een mwah-recept dat meer geschikt is voor als je niets anders dan die ingrediënten in huis hebt :)?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *