Leonie’s week 04: de opening van The commons, oesters & bubbels, dim sum op zondagochtend, een nieuwe bank & de verkoop van Toffe tosti’s

Hey hey! Tof dat je weer meeleest met mijn dagboek van de afgelopen week. Ik vind het vét gezellig dat na een paar weken afwezigheid, jullie weer in net zulke grote aantallen gewoon weer meelezen met mijn week.

De afgelopen week stond in het teken van w e i n i g. Ik had even getwijfeld of ik deze week nog naar Kaapstad zou gaan om te surfen (veel te decadente opmerking dit) en daarom was m’n agenda afspraakvrij. Maar ik ging toch niet naar Kaapstad en zat dus lekker de hele week in Amsterdam. En het was me een partij rustig! Evengoed ben ik wel weer voor het eerst dit jaar naar een event geweest, ging ik naar Utrecht, het ziekenhuis, haalde ik m’n oestertax (nog zo’n decadente opmerking) ennnn meer. Lees je mee?

Maandag: werken & een nieuwe bank <3
Maandag was een topdag. Ik werkte eerst vanuit Jan z’n huis en deed echt goed veel werk. Nice! Daarna meette ik Jan bij een woonwinkel in Amsterdam waar we onze nieuwe bank uitzochten. We hadden ‘m een paar weken geleden al gespot en vandaag hoefden we alleen nog de stof uit te zoeken en ‘m te bestellen…

DUDE, WE HEBBEN GEWOON EEN BANK GEKOCHT. Zo volwassen! ZO COOL. We gaan gewoon echt samenwonen <3.

– het zou het heel leuk zijn als hier een foto stond, maar die heb ik niet, haha! –

Over 1,5 tot 2 maanden is ‘ie er. En ik vraag me oprecht af waarom het in vredesnaam zo ontzettend lang duurt om een bank in elkaar te knutselen?!

’s Avonds had ik bedacht dat ik voor het eerst ooit een citroenrisotto wilde maken en man: dat was echt geweldig. Wat een goede afsluiter van een heerlijke dag!

risotto
Super lekkere citroenrisotto!
shop
Maandag kwam m’n ZARA bestelling binnen met dit geweldige jasje en tasje. Zo blij mee!

Dinsdag: ziekenhuis, Bar Tack en Dry Needling
Dinsdagochtend begon vroeg op de gipskamer in het ziekenhuis. Jan had zich verwond op wintersport en ik ging als ervaringsdeskundige ff mee naar het ziekenhuis. Waar ik vervolgens een uur in de wachtkamer heb gezeten met de Margriet, woehaha. Wat een verhalen staan daar in.

taart
Ik voelde me dinsdagochtend blij en besloot dat het tijd was om het leven te vieren en dus haalde ik wat taartjes bij de bakker. Haha!

De rest van de ochtend werkte ik thuis (met taart), maar ik kreeg niet echt veel gedaan en dus besloot ik rond lunchtijd lekker naar een caféetje in de buurt te gaan. Ik streek neer bij Bar Tack en heb daar nog de hele middag zitten werken. Ik moest de hele video over de wintersport in Ost Tirol nog editten. Inmiddels staat ‘ie online! 🙂

bartack
Hummus met dukkah van Bar Tack!

Aan het einde van de middag ging ik nog even langs Annemiek voor m’n wekelijkse dry needling sessie bij Fysio.com. Heerlijk. Pijnlijk, maar ik merk echt zo veel verschil. Vet nice!

needle
Hoppaaaa!

En ’s avonds plofte ik op de bank met een boek. Ik ben echt veel aan het lezen sinds het nieuwe jaar en dat bevalt me zo ontzettend goed. Wat heerlijk en ontspannend. Ik zit helemaal vol in de Millennium Trilogie en het is ZO goed.

Woensdag: Toffe tosti-afspraak in Utrecht
Woensdag werkte ik wat vanuit huis en ’s middags had ik een afspraak in Utrecht voor Toffe Tosti’s. Er zijn inmiddels al 4000 boeken verkocht en dat vind ik ZO bizar vet. Nu zijn we op zoek naar grote partijen die grote aantallen willen gaan inkopen, zodat de verkoop nog lekkerder omhoog gaat. En dus had ik vandaag een afspraak in Utrecht met een hele toffe partij waarmee ik misschien wel ga samenwerken. Nice!

’s Middags wilde ik nog even in Utrecht blijven hangen om nog lekker in een koffietentje te gaan werken. Ik had via Insta Stories allemaal toffe tips van jullie gekregen voor leuke plekken, dank daarvoor! Maar toen puntje bij paaltje kwam verdwaalde ik (zoals FREAKING ALTIJD) in Hoge Catherijne (dit is echt de domste reden op aarde) en raakte ik verzeild in een telefoongesprek en toen was het opeens al kwart voor 4 en vond ik het tijd om terug te gaan naar Amsterdam. Wahaha, wat een fiasco.

Maar even serieus: HOE ONDUIDELIJK is dat doolhof van een Hoge Catherijne?! Ik kan toch niet de enige idioot zijn die hier altijd verdwaalt?!

turkey
Ik had ’s middags ZO VEEL ZIN in een turkeystick, dat ik er gewoon eentje haalde voordat ik boodschappen ging doen, haha. Ook wel een beetje met het nut dat ik dan iig niet met honger in de supermarkt zou lopen en de hele winkel leeg zou komen.
werk
Aan het einde van de dag werkte ik nog even thuis en dit is mijn hoofd die je vertelt dat ik er zo ontzettend klaar mee ben dat het zo vroeg donker wordt.

Donderdag: hardlopen (…), kleding verkopen en de opening van The Commons
Ik begon m’n dag in bed met mijn veel te spannende boek. Ik kom ‘m met moeite weg leggen en ik ga nu gewoon zwart op wit toegeven dat ik tot 1 uur in bed heb gelegen om het boek uit te lezen. HET WAS ZO SPANNEND.

Oh en kijk even hoe zoet mijn achtertuinpoesje er gezellig bij zat:

poes

Daarna was het tijd voor een rondje hardlopen in het Erasmuspark. En als ik zeg ‘een rondje’ dan bedoel ik ook ‘een rondje’. Ik vond het zo tergend saai dat ik er na 15 minuten mee ben gestopt. Ik heb nog wel ff 80 squads gedaan, maar vond daar ook geen snars aan en ben toen weer naar huis gegaan. Ik moet echt weer even een sport gaan vinden die ik leuk vind. En het moet beter weer worden, dan is het leven & buiten sporten sowieso leuker.

harlopen
Helemaal kut dit.
soep
After workout lunch: ik maakte een soep met de wortelen en tomaten die ik nog in huis had. Simpel en prima.

’s Middags was ik druk met het online zetten van 20 kledingstukken die ik ging verkopen via United Wardrobe. Dat betekent: duizend foto’s maken, alles online invoeren met alle gegevens en verkopen maarrrr! Inmiddels zijn er nog 5 items beschikbaar. Check dat hierzo!

verkopen

’s Avonds had ik met Claartje afgesproken bij de opening van restaurant The Commens; het nieuwe restaurant bij The Student Hotel in Amsterdam. Emma en Danique (girlscene.nl) waren er ook en ik vond het heerlijk om gewoon even met elkaar bij te kletsen. Het was wel echt een heel evenement en alle toeters en bellen waren uit de kast getrokken; zelfs Mascha (beautygloss) en Anna Nooshin waren er. En die zie ik echt nóóit op een event of opening van zoiets…  Overigens vond ik er wel bizar weinig foodbloggers aanwezig, en dat terwijl er een diner was voor 100 man. Maar goed. Het was leuk, het eten was lekker (vooral het varkensvlees vond ik goed) en het was een chille avond.

clara
Groetjes!

Rond en uur of 9 hielden we het voor gezien en ging ik naar Jan. Hij was nog aan het werk, maar ik kon lekker m’n eigen ding doen en dat was prima. Oh men, ik ben zo gelukkig <3.

cat
Oppaspoes Charles vind ‘m nieuwe tasje ook interessant <3

Vrijdag: thuiswerken
Vrijdag was ik gewoon weer thuis aan het werk en ’s middags dook ik in m’n leesboek :). Ik had ’s avonds weinig zin om te koken, maar wilde wel een beetje gezond eten en dus bestelde ik een lekker maaltje bij Bar Tack. En en paar speciaalbiertjes, want man: wat had ik daar zin in. Prima dagje.

bier

Zaterdag: borrelen met Lianne
Zaterdagochtend was ik helemaal on top of my game. ’s Ochtends moest ik nog een klein beetje werk doen ennnnn pakte ik duizend pakjes in die op de post moesten voor United Wardrobe. Maar rond de lunch werd ik opeens geplaagd door super erge buikpijn en kon ik even gewoon alleen maar plat liggen. Vet ruk, want ik was juist zo lekker bezig. En vet raar bovendien, want ik had echt geen idee waar die buikpijn in vredesnaam vandaan kwam. En hoe ik er vanaf kwam.

post
Zoveel pakketjes op de post! 😀

Aan het einde van de middag – ik voelde me nog steeds niet top- had ik met Lianne afgesproken om ff te borrelen en bij te kletsen.

We streken neer bij Bosco (heerlijke relaxte plek) en borrelden met gingerbeer en limonade. Zo braaf. Maar ik was er nog niet helemaal weer en vond het wel even prima. Lianne sloot aan. Top!

borrel
Gingerbeer met munt bij Bosco!

Ik vond het echt rete gezellig om weer ff bij te kletsen en kwam met Lianne tot de conclusie dat ik misschien wel een beetje een adrenaline junkie ben (geworden). Ik vind m’n leven op het moment een beetje saai en doe weinig dingen die ik HEEL intens beleef. Terwijl ik dat juist zo gewend ben en juist zo leuk vind; juist van de ene bergtop naar de andere springen is hoe ik het leven het liefste leid en ik moet op het moment even leren om een ‘gemiddeld’ leven te leiden. Dit klinkt lullig, zo bedoel ik het helemaal niet, maar je kunt niet altijd van top naar top (hoewel dat me toch jaren heel goed is afgegaan) en ergens is het misschien wel goed voor me om eens stil te staan bij dat feit. Dat je dus niet altijd on top kan zijn. Maar ik vind er niks aan en heb geconcludeerd dat ik dus weer dingen wil doen die als bergtop voelen. in plaats van dat gekwakkel er tussenin. Ik heb weer zin om te surfen, avontuurlijke reizen te maken, van de zon te genieten, hard te werken, grootse dingen doen. WAAAH. Ik heb gewoon teveel energie in m’n lijf waar ik op dit moment te weinig mee kan. En daar moet verandering in komen.

Maar niet vanavond, want ik dook op de bank met een prima maaltje en de eerste film van de Millennium trilogie. Ik had het eerste boek inmiddels uitgelezen en wilde dat verhaal mooi afsluiten met de film. MAN, wat goed. En gewoon op Netflix! Chill.

Zondag: 3x uit eten
Mijn zondag was dan weer helemaal top. Ik begon m’n zondag met een brunch bij Sea Palace met Ramon. Sea Palace is dat kitcherige schip bij Amsterdam Centraal waar een Chinees restaurant in zit. Al sinds ik in Amsterdam ben gaan wonen wilde ik hier graag een keertje eten en sinds ik heb gehoord dat je hier de beste dim sum van Amsterdam eet al helemaal.

seapalace
Deze heb je vast wel eens gezien, toch?

Je kunt er vanaf 12 uur ’s ochtends terecht en je moet gewoon een tafel reserveren omdat het er zo druk is. Volgeladen met Chinezen. Dan móet het wel goed zijn.

Ramon en ik aten er een behoorlijk aantal heerlijke hapjes en na twee uurtjes taaiden we af. Het was gezellig en lekker <3.

dimsum
Heerlijk eten!

Ik had nog meer te doen; ik moest nog wat voor een campagne fotograferen (#werkenopzondagisnietdebedoelingleo) en had daarna afgesproken met Claartje, haar boyfriend ennnn Jan voor oesters & bubbels.

Bij Remise47 hebben ze vanaf nu iedere zondag oesters & bubbels en op de laatste zondag van de maand dit ook nog aangevuld met live muziek. Moesten we even uitproberen en Claar en ik hadden allebei een uitnodiging, dus daar zeggen we geen nee tegen.

theee
Wist je dat Claartje sinds kort haar eigen thee merk heeft opgezet? Zo cool! Het heet Teamwork Tea en het is er in 4 smaken. Ik mocht de variant Hangover Tea uitproberen en vind het er alleen al zo moooooi uitzien. Hoe cool dat ze dit gewoon doet? Ik vind het zo stoer! Meer info vind je op teamworktea.com!

Het was echt heel gezellig om even met z’n vieren te zijn (ik ben helemaal niet gewend aan een relatie waarin we dubbeldaten, maar Jan en ik zijn er goed in and I’m loving it) en de oesters en bubbels smaakten uitstekend. Hoewel ik me nog steeds niet top voelde. Raar hè?

oesters
Bubbels en heel veel oesters. Mjam! Oh en nog even over die oestertax; ik vond het dus wel een lekker voornemen om iedere week oesters te eten. De zogeheten oestertax 😀

Omdat oesters niet echt vullen, gingen Jan en ik daarna nog een hapje eten. Omdat Five Brothers Fat daar om de hoek zit en Jan en ik allebei vét fan zijn van dit restaurant, streken we hier nog even neer voor wat kleine Spaanse hapjes. En dat was echt verrukkelijk. Maar man o man, wat had ik een buikpijn. Ik kon bijna niet rechtop lopen, zo veel pijn had ik.

We maakten er dan ook een kort dinertje van en eenmaal thuis bij Jan kroop ik meteen in bed. Half 9, prima tijd, #oma.

En dat was alweer week 4! Inmiddels zitten we halverwege week 5 en ik vertel je: ik vind het wel een leuke week. Ik heb al leuke meetings gehad (over een persreisje naar PERU!) en genoten van de stad, ben morgen een dag op set, ga vrijdag lunchen met volgers van mijn Instagram en ga nog eten met Laura, vanwege ons nieuwe project. En ik heb nog een casting deze week.

Drukke week, een beetje ziekjes, maar hey; ik heb er zin in. Let’s do this!

Benieuwd wat ik deze week allemaal gegeten heb?
Deze week zijn er blogs online gekomen met recepten voor citroenrisotto, vega schoarmawraps, tosti met roomkaas, ananas en spek, wintercrumble met pompoen en paddenstoelen, Mexicaanse wraps met ananas én drie reisblogs; over wintersport in Ost Tirol, 10 tips in Lissabon en het reisverslag van een 4-daagse roadtrip door Portugal. Lees dat!

Meemaken wat ik door de week nog meer doe?
Volg me via INSTAGRAM.com/Lterveld. Yes baby: dagelijks insta stories (maar ho ho, niet te veel hoor) en bijna iedere dag wel een kiekje uit m’n leven. Vet gezellig!

Bestel hier mijn derde boek TOFFE TOSTI’S via Bol.com, bestel hier mijn eerste of tweede boek.

GROETJES!

3 reacties op “Leonie’s week 04: de opening van The commons, oesters & bubbels, dim sum op zondagochtend, een nieuwe bank & de verkoop van Toffe tosti’s

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *