Citroenrisotto met garnalen en basilicum + lekkere salade

Ola señor en señorita’s. Het is tijd voor risotto! Ik heb het nog maar weinig klaargemaakt deze winter en dat is volledig onterecht, want wat is risotto lekker. Vandaag heb ik echt een vet geslaagd recept voor een soort van fris-zomerse risotto voor je. Wel lekker kledderig en sappig en romig en mjam, maar óók lekker fris. Echt: dit is heerlijk. Mét een lekkere salade erbij. Klaar voor het recept? Let’s cook!

Nodig voor twee personen: 2 kopjes risotto – 2 glazen droge witte wijn – 1 ui – 1 teen knoflook – 1 tablet kippenbouillon – 500ml kokend water – 1 bakje grote garnalen – een paar blaadjes basilicum – 3 eetlepels geraspte parmezaanse kaas – rasp van een halve citroen – sap van een halve citroen – 2 eetlepels mascarpone

Snipper een uitje en pers de knoflook uit. Doe een scheut olijfolie in de pan en bak de ui hierin glazig en voeg de knoflook er aan toe. Doe er daarna twee kopjes ricottorijst bij en bak dit even. Een minuut of 2? Blus het geheel dan af met een glas witte wijn en blijf in de pan roeren totdat de wijn verdampt is.

Meng kokend water met het tabletje bouillon en schenk steeds een klein scheutje bouillon op de risotto. Roer in de pan totdat het vocht verdampt en voeg daarna weer wat bouillon toe. Doe dit totdat alle bouillon is opgelost.

Doe er dan opnieuw een glas wijn in en laat die weer oplossen terwijl je roert. Voeg dan de parmezaanse kaas en mascarpone toe en en maak er een heerlijk papje van. Doe er dan het sap van een halve citroen bij en wat geraspte citroenschil. Wees voorzichtig met het toevoegen en proef goed tussendoor of het niet te zuur wordt. Gewoon beetje bij beetje. Ik vond een halve citroen qua sap en schil genoeg :).

Doe als de risotto lekker is er als laatste de garnalen bij en roer die nog even een minuut of 2 mee; dan wordt de smaak lekker opgenomen ennnn dan kunnen ze nog een beetje garen.

Bij het opdienen voeg je de basilicum toe; wederom op smaak. Gewoon wat blaadjes en proeven of je het lekker vindt. Beetje peper erover en klaar is je maal.

iso

Onee, ik deed er nog een vet lekkere salade bij. Eentje met: gegrilde groene asperges, gemengde sla, een paar cherrytomaatjes, wat balsamicodressing en gegrilde pijnboompitten. KLAAR!

Mannnnn: wat was dit LEKKER. Ik was echt trots op mezelf omdat ik helemaal naar eigen recept zo’n risotto in elkaar heb geflanst. Hij was gewoon echt precies goed van smaak: niet zuur, wel lekker fris. VET trots. Boyfriend vond het ook heeeeerlijk en we hebben samen de pan uitgelepeld, haha. Voor herhaling vatbaar!

Begin 2018 goed en vreet driemiljoen tosti’s!
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?


Reageer ook