Leonie’s week 03: een nieuw project, filmen voor Metro, friettafel, Oscar en afscheid van Oma

Jaaaaaa hoor! SHE’S BACK! Het is inmiddels de vierde week van het nieuwe jaar en sinds vorige week maandag houd ik weer voor je bij wat ik allemaal doe in m’n leven. Het was in december tijd voor vakantie, in januari trok ik dat nog lekker even door en inmiddels is het weer heerlijk tijd om aan de slag te gaan. And I’m loving it! Ik vind het heerlijk dat er weer veel blogs met toffe recepten online komen, maar heb ook weer zin om je bij te praten over m’n week.

Nu moet ik wel meteen toegeven dat m’n weken nog niet bijster interessant zijn, omdat januari vrij rustig is qua events enzo, maar ik ga je toch lekker bijkletsen. Ook wel echt top deze week; er vond een crematie plaats waardoor ik twijfelde of ik wel juist deze week wilde beginnen met het oppakken van m’n wekelijkse dagboek. Maar goed, crematies zijn ook onderdeel van het leven. Dus let’s go.

Maandag: werken bij Kanariclub & proosten op Oma
Maandagochtend werkte ik thuis en ‘s middags ging ik met een vriendin werken bij de Kanariclub, in Amsterdam West. Ik schreef m’n wekelijkse artikel voor Metro, werkte wat mail weg en las wat in het nieuwe boek van blogger Cynthia Schultz: Werkboek voor een structuurjunkie in spe. Deze had ik van haar toegestuurd gekregen en ik haal er nu al wat dingen uit. Vooral het hoofdstuk over mail is interessant; waar je handige tips krijgt om minder met je mail bezig te zijn. Handig!

spe
Het is ook echt een super mooi, groot, dik werkboek. Nice!
kanarie
Ik lunchte bij de Kanariclub dit broodje met baba ganoush (véél te veel baba ganoush), komkommer, sla, granaatappel en dukka. Lekker! Maar wel echt te veel ‘saus’.

Om half 4 belde mijn moeder me op, die ik aan het begin van de middag nog gesproken had, en toen wist ik meteen dat er iets mis was. Oma was overleden. Vredig, in haar slaap, op héle oude leeftijd (ze zou volgende maand 98 worden). Verdrietig nieuws en de rest van de week zit je daar toch mee in je maag. Maar hey: het is oké.

foodhallen
Ik was van plan om ‘s avonds lekker voor mezelf te koken, maar daar had ik opeens weinig trek in. En dus doken friend and I de foodhallen in waar we een wijntje proostten op Oma en lekkere hapjes aten.

Dinsdag: filmen voor Metro en Dry needling
Dinsdag moest er gewoon weer gewerkt worden.  Ik nam voor Metro een video op, deed wat dingen voor campagnes, schreef wat blogs. En rond het middaguur was het weer mooi geweest met werken.

Schermafbeelding 2018-01-24 om 10.23.59

Ik werk nog steeds zo efficiënt mogelijk. Dat wil zeggen dat ik probeer zoveel mogelijk werk ‘s ochtends te doen en dan ‘s middags lekker de tijd voor mezelf te hebben. Dat kán betekenen dat ik ‘s middags ook werk omdat ik er zin in heb, maar ook dat ik gewoon lekker even een boek aan het lezen ben of sport of door de stad wandel. Heerlijk!

Aan het begin van de avond had ik mijn tweede afspraak voor Dry Needling. Dit doe ik sinds kort bij Annemiek van Fysio.com. Ze benaderde mij met de vraag of ik hierin geïnteresseerd was, omdat ik altijd zo hard werk en wel wat losgemasseer kan gebruiken. Nou, inderdaad. En mensen, dit is zo bijzonder! Annemiek masseert m’n spieren los, ontdekt waar de knopen zitten (het zijn er nog al wat) en prikt daar met een hele dunne naald in. De spier spant zich vervolgens aan en daardoor gaat de knoop er uit. Het doet geen pijn (je voelt werkelijk niets van de naald), maar het voelt wel gek zodra je spier zichzelf aanspant en je hebt naderhand wel last van beursheid. Inmiddels heb ik het al 3 keer gedaan en ik merk echt een positief verschil. Aanrader dus!

naald
Is niet eng.
bier
En ‘s avonds was het tijd voor een biertje. Deze Malle Babbe die ik bij AH kocht is lekkerrrrr!

Woensdag: fotograferen voor een campagne en shoppen voor vriendinnen
Woensdag was echt een hilarische dag. ‘s Ochtends moest ik nog wat foto’s maken voor twee campagnes die eraan komen. En ‘s middags ging ik de stad in om te shoppen voor twee vriendinnen. Maar eerst:

poes
Ik maakte nog even een pitstop bij een vriendin die wel ff een knuffel kon gebruiken en meette daar voor de tweede keer haar GEWELDIGE Britse Korthaar Clint. Oh mijn god jongens; deze poes (kat?) is ZO lief. En zo mooi! En zo jong nog. Ooooh, wat wil ik graag zelf een kat. <3.

En daarna was het tijd om de stad in te gaan voor cadeau’s. En dat was enerzijds De Hel en anderzijds heel leuk. Ik was de enige uit de vriendinnengroep die deze week tijd had om cadeautjes te kopen voor twee vriendinnen, maar moest echt op afdelingen van winkels zijn waar ik veeeeeel te weinig verstand van heb. Kunst en meer ingewikkelds. MOEILIJK. Maar ook wel weer leuk <3. En uiteindelijk zijn de cadeaus goed ontvangen, yay!

Donderdag: #STORM, zwemmen en De buurman
Donderdagochtend werd ik wakker van hele harde wind: dude, what’s happening?! Storm is happening en man, wat ging het tekeer. Mooi excuus om binnen te blijven.

Aan het einde van de dag had ik nog een afspraak in Utrecht, maar die verplaatsten we wegens het slechte weer.

Lekker dagje thuiswerken!

zwem
Tussen de middag dook ik ff het zwembad in voor een beetje lichaamsbeweging.
granaatappel
Daarna maakte ik een salade van alle restjes die ik nog in huis had: sla, feta, granaatappelpitjes, amandelen en couscous. Niet te eten, tbh.

Aan het einde van de middag vond ik m’n werkdag mooi geweest en stapte ik op de fiets naar Laura voor een rood wijntje. En hoewel we ongeveer 500m bij elkaar vandaan wonen, kwam ik onderweg gevallen bomen en heel veel dakpannen tegen. Bizar.

Thuis bij Lau dronken we een wijntje en praatten we o.a. over een nieuw project dat we samen gaan doen. Weet je nog dat we vorig jaar Iedere Week Een Andere Sport Wilden Uitproberen Om Nieuwe Ervaringen Op Te Doen En Nieuwe Mensen Te Leren Kennen? Nou, we hebben precies één nieuw iemand leren kennen, maar wel heel veel nieuwe ervaringen en een hele toffe tijd gehad. Misschien gaan we er dit jaar wel mee door, maar we gaan vooral bezig met ons nieuwe project: eten.

Ik wil al sinds ik in Amsterdam woon heel graag een soort project doen waarbij ik ga eten bij alle eettentjes die er raar uitzien. En Amsterdam is rijk aan rare eettentjes. Veel buitenlandse keukens in schimmige restaurantjes op lange straten. Dé restaurantjes waar je standaard voorbij loopt. Nu ga ik al vet vaak uit eten naar alle nieuwe, hippe tenten die in Amsterdam geopend worden, maar ik wil juist ook naar die andere gekke plekjes.

En dat ga ik samen met Lau doen. Iedere twee weken prikken we een straat in Amsterdam en daar gaan we dan al fietsend/lopend gewoon een gek plekje uitkiezen. Aan de kok vragen we om de lekkerste maaltijd van de kaart en zo gaan we uitproberen. Ik ben heel benieuwd wat voor pareltjes we gaan ontdekken.

buurman
Om ons porject af te trappen gingen we een hapje eten bij De Buurman, op de Van Hallstraat in Amsterdam West. Deze cafetaria zit hier al zo’n 35 jaar en al die tijd maakt kok Moustava al zijn befaamde zelfgemaakte falafel van tuinbonen. Moesten we natuurlijk even uitproberen. Erbij kregen we een gefrituurde halve kip naar het recept van de moeder van, zelfgemaakte pita, zelfgesneden frites en heerlijke sauzen. Oh oh oh, wat was dit LEKKER. En goedkoop! De Falafel bestel je voor €5 (is een grote portie) en de halve kip kost je ook maar €4. Niet normaal en zo heerlijk. Absoluut een aanrader om zelf eens een bezoekje (of af te halen) aan te brengen (of af te halen) als je bijvoorbeeld in het Westerpark bent. Bonustip: ze zijn ook ‘s nachts open!

Vrijdag: Niet meer appen in het verkeer & op naar Beilen…
Vrijdagochtend was ik al op tijd in het Vondelpark voor de aftrap van een campagne van de Gemeente Amsterdam en GVB. Zit jij wel eens op je telefoon als je deelneemt aan het verkeer als fietser of voetganger? De kans is groot dat het antwoord hierop ‘ja’ is, want ik deed een poll op mijn Insta Stories en daaruit bleek dat 80% dit dus inderdaad wel eens doet. Super gevaarlijk!

Ik deed dit zelf ook wel eens (me wel compleet bewust van het feit dat het echt onnodig was), maar sinds mijn iPhone X durf ik het echt niet meer. Veel te bang om ‘m te laten vallen. Maar eigenlijk, als je er goed over nadenkt, slaat het ook nergens op. Hoe belangrijk is het om dat ene appje te sturen dat je 5 minuutjes later bent, of hoe belangrijk is het om een saai liedje door te spoelen?

De Gemeente Amsterdam, GVB én ik vinden het #superbelangrijk dat je je bewust bent van de gevaren van het gebruik van je telefoon in het verkeer. Niet alleen in de auto, ook als je wandelt of fietst. Gewoon niet meer doen!

En daarom lanceerden GVB en de Gemeente Amsterdam op donderdagochtend de campagne Superbelangrijk. En ik sta er helemaal achter, en dus was ik erbij, om de boodschap wat verder te verspreiden.

Wil je meer informatie hierover lezen? Check dan vooral even de site superbelangrijk.amsterdam of check Instagram en Facebook.

opticht
Dit was hilarisch: een meisje met een super grote telefoon liep door het Vondelpark in een politie-escorte, die vervolgens het hele verkeer op het drukke kruispunt op de Stadhouderskade stil legden, zodat het meisje er doorheen kon lopen met dr telefoon. Kijk, dat vind ik nog eens een leuke manier om een serieuze boodschap duidelijk te maken. Toch?

Na de aftrap van de superbelangrijk-campagne streek ik even neer in m’n favoriete starbucks van Amsterdam (die op de Overtoom) voor een lekkere koffie en om nog wat te werken.

trein
‘s MIddags werd ik in de trein naar Beilen getrakeerd op een mooie landschap én een zonnetje <3
treinn
Ruim twee uur reizen was het naar Beilen en dan ook nog eens niet om de leukste reden. Mijn oma woonde daar en ik ging met mijn moeder een bezoek brengen aan het appartement waar ze de laatste 5 jaar van haar leven had gewoond. Kijken of ik nog een mooie herinnering aan oma mee kon nemen naar huis. En I did! Ik heb een heel mooi bord van oma meegenomen, die jullie nog wel regelmatig hier op mijn blog voorbij zullen zien komen <3.
isolabela
‘s Avonds had niemand zin om te koken en dus haalden m’n vader en ik Scaloppa a la Gorgonzola af bij onze favoriete pizzeria in Assen: Isolabella!

Zaterdag: de crematie
Zaterdagochtend was de crematie en het was echt prachtig. Super informeel en heel fijn met de hele familie. Erna gingen we nog even met z’n allen lunchen en mocht ik gezellig naast m’n grote neef zitten om ff met ‘m bij te ‘kletsen’, haha. Hij loopt sinds deze week! Oh mijn god, ik ben zo’n trotse tante :D.

oscar
Deze grote jongen zit momenteel met Sas en Yor in KAAPSTAD. Hoe vet <3

‘s Middags stapte ik vervolgens wéér op de trein, maar dit keer voor een wereldreis naar Lunteren. Ja ja #ofallplaces. Ik had namelijk dit weekend mijn jaarlijkse weekendje op de hei met vriendinnen (a.k.a. Omaweekend, omdat we ons als oma’s gedragen en geen zak uitvoeren) en had natuurlijk de vrijdag/zaterdag al half gemist. Tijd voor liefde met vriendinnen <3.

Aan het einde van de middag arriveerde ik in Lunteren in ons prachtige huisje in een vakantiepark en toen was het tijd voor onze jaarlijkse traditie: FRIETTAFEL.

friettafel
Haal frites en snacks bij de lokale snackbar, pak de eettafel in met aluminiumfolie en gooi alles op een hoop. Sauzen erbij en schranzen maar! VET lekker en achteraf heb je nul afwas, woehoe!

Zondag: wandelen in het Edese bos & sushi met boyfriend
Zondag gingen we nog lekker even wandelen in het Edese bos en pannenkoeken eten bij een pannenkoekenboerderij. Allemaal tradities die bij Omaweekend horen. En man: wat was het lekker weer! Echt prachtig weer om te wandelen in het bos.

friends

Aan het einde van de middag was ik weer thuis. Dat wil zeggen; bij Jan. Hij was de hele week op wintersport geweest en had op de laatste avond z’n hand flink verwond, waardoor hij nu in het gips zit. Shit! Tijd om ‘m te verzorgen ;-).

charles
Jan en z’n huisgenoten passen deze week weer op Charles, een terror Britse Korthaar (maar wel echt een schatje hoor) en dat was rete gezellig. Zoveel poezenliefde deze week!
sushi
‘s Avonds hingen we op de bank met Unabomber (Netflix) en sushi en het was top. Wat heerlijk om weer samen te zijn, na zo’n gekke week.

Zo, dat was mijn eerste weekdagboek van het nieuwe jaar. Ik hoop dat je het gezellig vindt dat ik er weer ben <3.

De komende week is vrij rustig en dat is vet fijn. Ik heb heel erg getwijfeld of ik deze week naar Zuid Afrika zou gaan (met Sas, Yorick en Oscar mee) en dus mijn week vrij gehouden, maar met het overlijden van m’n oma etc vond ik het toch een beetje te druk. En dus heb ik een hele week met amper afspraken in m’n agenda. En ik vind het heer-lijk. Volgende week woensdag lees je erover in mijn wekelijkse dagboek van deze week.

Kleine huishoudelijke mededeling achteraf: ik ga vanaf nu mijn wekelijkse dagboek op woensdagochtend online zetten. Hij loopt dan nog steeds van maandag t/m zondag, maar zo heb ik iets meer ruimte in m’n agenda om ‘m uit te werken <3.

Benieuwd wat ik deze week allemaal gegeten heb?
Ook nieuw: het lijkt me wel tof om je aan het einde van m’n weekdagboek te laten zien wat ik deze week allemaal heb gegeten / welke blogs er online zijn gekomen. Wat dacht je van dikke hamburgers met bacon en port salut, Ottolenghi aubergines en Fish & Chips? Check die blogs door op de linkjes te klikken!

Meemaken wat ik door de week nog meer doe?
Volg me via INSTAGRAM.com/Lterveld. Yes baby: dagelijks insta stories (maar ho ho, niet te veel hoor) en bijna iedere dag wel een kiekje uit m’n leven. Vet gezellig!

Bestel hier mijn derde boek TOFFE TOSTI’S via Bol.com, bestel hier mijn eerste of tweede boek.

GROETJES!

17 reacties op “Leonie’s week 03: een nieuw project, filmen voor Metro, friettafel, Oscar en afscheid van Oma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *