Gnocchi con funghi

Door Elske  – Hallo daar! De naam van dit recept mag dan misschien fancy klinken, maar het is niets meer dan gnocchi met paddenstoelen en ham. Toch doe ik voor even alsof ik een echte Italiaanse ben en noem het ‘con funghi’. Ik heb trouwens echt geen idee of dit de juiste vertaling is, maar iets (de doos van de pizza’s met champignons) zegt mij dat het klopt ;).

Dit recept is echt het schoolvoorbeeld van een rete makkelijk en een lekker comfort maaltje. Ik heb verse gnocchi uit het koelschap gebruikt, maar kies je voor de gedroogde variant, dan moet je deze nog even gaar koken en goed afspoelen. Vooral dat laatste is belangrijk, omdat je het gaat opbakken in de pan. Spoel je ze niet goed af, dan blijft het zetmeel eraan zitten en dan krijg je een plakboel in de pan. En dat wil je niet. Goed, genoeg informatie; over tot het recept!

Voor één persoon heb je nodig: 200 gram gnocchi* – halve rode paprika – half bakje hamblokjes – half blikje doperwtjes – half bakje kastanjechampignons – half potje paddenstoelen roomsaus

* verse gnocchi vind je in het koelschap bij de verse pasta’s en sauzen

Snijd de paprika in kleine blokjes en kastanjechampignons in plakjes. Bak de champignons in een beetje olijfolie in de pan. Voeg daar de gesneden paprika en de ham aan toe. Wanneer deze mooi beginnen te kleuren voeg je de doperwtjes toe. Vervolgens voeg je het halve potje paddenstoelensaus toe, roer goed door en laat deze saus even ‘pruttelen’. Ondertussen kook je de gnocchi in ongeveer twee minuten gaar in water. Ze zijn klaar als ze boven komen drijven.

Giet het water van de gnocchi af en voeg ze bij de saus. Roer even door en voilà (dat is dan weer Frans…)! Klaar is je gnocchi. Dat was best snel toch? Voor extra smaak kan je hier nog wat verse gemalen peper over strooien. Eet smakelijk!

Trouwens, wellicht is dit iets teveel saus. Maar dan kan je er mooi nog een keer van eten met pasta bijvoorbeeld. Of een tweede keer opscheppen omdat het zo lekker was;)

Wat is jullie favoriete Italiaanse eten?

Wist je dat Leo een tosti-boek schreef?
Haar derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier haar eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

2 reacties op “Gnocchi con funghi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *