Wintercrumble met pompoen, vanille en paddenstoelen

Goed volk, goedemorgen! Deze week zat ik op de fiets door Amsterdam en ik vond het KOUD. Ondertussen was ik aan het bedenken waar ik die avond zin in had en ik kwam tot één conclusie: het moest winters zijn. En dus ging ik aan de slag met pompoen en paddenstoelen <3.

Maar! Ik maakte wel een beetje een gek maaltje. Ik had namelijk rond kerst bij vriendin Laura echt een GEWELDIGE tarte tartin met pompoen, paddenstoelen, vanille en een of andere vleesjus gegeten van een moeilijke chef en deze maaltijd zou echt 100% te ingewikkeld zijn voor mij én voor een doordeweekse dag. Dus dit werd ‘m niet. Maar ik had wel zin in de smaken. En dus maakte ik mijn eigen makkelijke experimentje ervan. Wat dacht je van pompoen en paddenstoelen uit de oven, met crumble met vanille er overheen? Ik probeerde het voor je uit.

Nodig voor twee personen: 400gr biologische pompoenstukjes (lekkerder dan de niet bio variant!) – 150gr seizoenspaddenstoelen – 3 eetlepels bloem – 3 eetlepels gezouten roomboter + paar klontjes boter extra – 1 zakje vanillezakje

Doe de pompoen en paddenstoelen in een ovenschaal. Doe er een paar klontjes gezouten boter bij en zet dit 20 minuten op 180C in de oven.

Maak in de tussentijd een kruimeldeeg van bloem, suiker en boter. Verdeel dit na 20 minuten over de ovenschaal met pompoen en paddenstoelen en bak het nog 20-30 minuten in de oven. Als het goed is is de pompoen dan klaar en de crumble lekker een beetje bruin. Klaar!

crumble

Of het lekker was? Hmm. Een beetje gek. De pompoen was natuurlijk niet gaar (dit heb ik altijd #iksnapniethoemijnovenwerkt) en de paddenstoelen waren heerlijk. Maar de crumble was gewoon zoetig (duh) en dat was toch een beetje vreemd. Niet vies, maar wel vreemd.

Goed, kijk maar wat je er mee doet, hahaha ;-). Laat je het weten als je het klaarmaakt? Ik ben héél benieuwd wat jij er van vindt.

Begin 2018 goed en vreet driemiljoen tosti’s!
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Wintercrumble met pompoen, vanille en paddenstoelen

  • Rosemarijn zegt:

    Haha heb het volgens mij al wel vaker gecomment (of op instagram gezet) maar als je de pompoen 3 minuutjes voorkookt (in een pannetje, in de magnetron) dan is het veel sneller gaar in de oven. 20 minuten is te kort voor pompoen om te garen (zeker op 180 graden), maar lang genoeg voor paddestoelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *