Bao buns met ketjap, wasabimayo en mango

Hey you! Wat heb ik veel reacties gekregen op dit maaltje via Insta Stories, haha. Ik at dit afgelopen maandag en het was verrukkelijk en toen móest ik ff een foto ervan online posten en man; wat een reacties. Nou, hier is ‘ie hoor guys: het recept van deze bao buns met tempeh in ketjap met spinazie, mango, alfalfa en wasabi-mayonaise. LEKKER!

Nodig voor één persoon: 3 bao buns (te koop bij de toko, bijvoorbeeld de Hong Kong Superstore in Amsterdam) – een halve plak tempeh (AH) – een scheut ketjap – 10cm komkommer – een paar blaadjes verse spinazie – een paar plukjes alfalfa – 1/2 mango – 10cm courgette – wat wasabipasta en mayonaise 

Ook nodig: een stoommandje.

De hoeveelheden zijn niet zo precies, omdat je echt ff zelf moet kijken hoeveel je in zo’n broodje krijgt…

Snijd de tempeh in reepjes en bak deze met wat kokosolie op hoog vuur een minuut of 10 in de pan. Ze mogen lekker verkleuren en een beetje knapperig worden.

Voeg daarna een scheut ketjap toe en haal van het vuur. De ketjap trekt lekker in de tempeh, maar verbrandt zo niet aan de hitte van de pan. Leg dit apart in een schaaltje totdat je het gebruikt om de broodjes te vullen.

De broodjes doe je bevroren en al in een stoommandje die je boven een pan kokend water op het vuur zet. Ik kon 4 broodjes tegelijkertijd in één mandje kwijt. Stoom de broodjes in een minuut of 5 gaar; test het even door te kijken of het deeg helemaal lekker zacht is.

Meng wasabi emt mayonaise, haal de courgette door een spirelli en snijd de mango in reepjes.

Vul de broodjes met wat wasabimayonaise, een paar blaadjes verse spinazie, wat mango, alfalfa, de rauwe courgette en wat tempeh in ketjap. Doe er eventueel nog wat sesamzaadjes bij. En serveer de komkommer er naast; die pasten niet meer in mijn broodje.

buns
Look how pretty they are!

KLAAR!

Oh oh oh, wat was dit LEKKER. Hartstikke vega en zo gruwelijk heerlijk. Ik vind het echt een aanrader en hoop dat ik je zo ver krijg om ook naar de toko te gaan om dit maaltje klaar te maken. Enjoy!

Mijn derde boek is alweer bijna uitverkocht <3
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk is al bijna op. Snel naar de winkel of bestellen dus! Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

2 reacties op “Bao buns met ketjap, wasabimayo en mango

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *