#Visvrijdag: Courgetti met Mediterraanse Vis met Tijm & Oregano

Gesponsord – Hoi allemaal! Het is vrijdag en niet zomaar vrijdag; het is VIS VRIJDAG. Is dat alleen deze vrijdag? Nee nee, als het aan Iglo ligt gaan we vanaf nu iedere vrijdag vis eten. En dat vind ik een heel leuk idee. Maar dan moet je wel inspiratie hebben wát je dan iedere vrijdag klaar gaat maken. Vissticks zijn lekker, maar om die nou iedere week op tafel te toveren… Vandaag ga ik je inspireren met twee lekkere visrecepten. Ik heb ze vorige week klaargemaakt tijdens een Meet & Greet met 8 volgers van mijn blog én de enige echte Kapitein Iglo en dat was echt rete gezellig. We maakten een pasta met Iglo Mediterraanse vis en een tosti met vissticks, haha. Zin in de recepten? Aan de slag!

meet
#goals

VISSTICKSTOSTI MET RUCOLA, KAAS EN MANGOCHUTNEY
Ik kon natuurlijk geen Meet & Greet doen met mijn volgers, zonder íets met tosti’s te doen. En dus doken we lekker met z’n allen de keuken in om vissticktosti’s klaar te maken. Dit had ik nog nooit gedaan, maar ik had een receptje bedacht wat me wel lekker leek.

Nodig voor één tosti: 2 Iglo vissticks per tosti – een flinke (!) hand rucola – 1 plak kaas – een lekkere laag mango chutney – 2 sneetjes witbrood 

Smeer een sneetje brood in met mango chutney. Beleg dit met een flinke pluk rucola. Let op: wees niet zuinig met de rucola, anders geeft het te weinig smaak.

tosti3
Dit was net te weinig rucola. Echt. Gebruik lekker veel!

Bak de vissticks in de pan in 8 minuten gaar en knapperig. Doe de vissticks op het broodje en leg er een plakje kaas over. Doe het andere sneetje brood er op en leg hem nog even tussen het tosti-ijzer totdat de tosti mooie grillstreepjes heeft en de kaas gesmolten is. Klaar!

tosti2
Hoppaaaa! Dit ziet er toch lekker uit? Gesmolten kaas, vissticks.. Mjam!
IMG_1691
Lekker visstick’s bakken met Kapitein Iglo!

En wat denk je? Lekker? JA! Woehoe! Het is een lekker knapperig broodje met heerlijke gesmolten kaas, de intense smaak van rucola (die door het verhitten trouwens geslonken is) en mango chutney ennnnn als dikke bonus de vissticks erbij. Die gewoon wel lekker knapperig blijven en absoluut heer-lijk van smaak zijn. Ik vond het een hit! Zeker een tosti om vaker klaar te maken.

tosti

Maar het bleef natuurlijk niet bij tosti’s bakken. Nadat we de tosti op hebben gegeten aan de prachtig gedekte tafel en even wat hebben gekletst met elkaar, was het tijd om weer de keuken in te duiken. Of we nog honger hadden? Nee. Maar er is altijd ruimte voor meer 😀

MEDITTERAANSE VIS TIJM EN OREGANO, MET COURGETTI, CITROEN EN ROOM
Een nieuw product van Iglo dat sinds kort in de supermarkt ligt is de Mediterraanse Vis. Dit is Alaska koolvis die lekker gekruid is met tijm en oregano (maar check hierzo ook even de andere varianten). De vis is súper sappig en bij het bereiden komt er lekker veel vocht vrij, mét kruiden, dus deze vis is ideaal om te gebruiken in een pastaatje bijvoorbeeld. En dat was precies mijn plan. We maakten met z’n allen een pasta klaar met courgetti en een sausje van ui, knoflook, de Mediterraanse Vis met Tijm en Oregano en kookroom.

Nodig voor 2 personen : 2 stuks Iglo Mediterraanse Vis Tijm & Oregano – 1/2 pak verse tagliatelle* – 1/2 courgette – 1/2 citroen – 1/2 flesje kookroom – 1 uitje – 1 teen knoflook – een beetje verse tijm ter decoratie

* voor een lichtere (zomerse!) variant van dit maaltje kun je de tagliatelle ook prima achterwege laten en alleen courgetti gebruiken.

Omdat we met 10 man waren hadden we heel veel courgettes gekocht, die allemaal door de spirelli moesten. Hier draai je de courgette doorheen en hij komt er dan in sliertjes uit. Net spaghetti, vandaar de naam courgetti. De courgetti hielden we rauw en dat was écht een goed idee.

In de tijd dat o.a. Manon de courgette door de spirelli aan het halen was, hebben we ook vast de tagliatelle op het vuur gezet om te koken. In 4 minuutjes was dat gaar en goten we het af.

IMG_3028

In de tussentijd dook Kapitein Iglo de keuken in om de Mediterraanse Vis te bereiden. Hoe? Je legt de twee bevroren stukken vis in een kleine pan en die dek je af met een deksel. Je bakt de vis 4 minuten op hoog vuur. Er zit een lekkere marinade om de vis waardoor het absoluut niet droog wordt en de vis ook niet aanbrandt. Draai de vis voorzichtig om en zet het vuur iets lager. Doe wederom de deksel op de pan en laat de vis nog 8 minuten sudderen. Twijfel je over de bereidingswijze? Check dan vooral even de aanwijzingen op de verpakking.

Toen de vis klaar was hadden we een pan met heel veel lekker kruidig vocht over van de vis. Dit hebben we gebruikt voor de ‘pastasaus’. Lezeres Vivian had inmiddels een uitje gesnipperd en een teentje knoflook uitgeperst. Deze bakte ik in een koekenpan in scheutje olie en toen dit glazig was, voegde ik er het vocht van de vis aan toe én wat kookroom. Dit mengsel lieten we heel even op het vuur met elkaar mengen en toen hebben we het door de tagliatelle geroerd.

Nu was het tijd om de borden op te maken. We deden eerst een beetje tagliatelle gemengd met saus op een plat bord met daarop wat rauwe courgetti. Vervolgens plaatsten we de vis op de pasta en courgetti. Als laatste perste ik ongeveer 1/4 citroen per persoon uit (vooral over de courgette) en we topten ‘m af met een takje verse tijm. Beetje peper en zout er overheen en klaar is je maaltijd.

gerecht
Look at this baby! Een heerlijke zomerse maaltijd mét vis <3

Het was voor ons allemaal de eerste keer dat we de Iglo Mediterraanse Vis in de smaak Tijm  & Oregano proefden en we vonden het allemaal echt lekker. Het was echt een super frisse, zomerse maaltijd geworden en ik merkte bij mezelf dat ik echt m’n bord leeg wilde eten, hoewel ik dus net een flinke tosti achter de kiezen had.

Dit is zeker een receptje dat ik nog eens klaar wil maken! En dat kan mooi op een volgende #Visvrijdag.

Zou jij nou ook wel meer vis willen eten, maar ben je een beetje inspiratieloos? Check dan vooral de komende tijd #Visvrijdag op social media en www.iglo.nl/visvrijdag. Wie weet raak je geïnspireerd door meer recepten. En deel vooral ook jóuw recept, want ik kan ook nog wel wat inspiratie gebruiken ;-). Hoewel we tijdens de Meet & Greet uitgebreid wat recepten hebben doorgenomen en ik nu wel weer wat inspiratie heb voor de komende tijd. Meer vis, love it!

Ik vond de Meet & Greet echt onwijs gezellig en wil iedereen die erbij was heel erg bedanken voor de gezelligheid én het helpen in de keuken.

IMG_3046
Kijk nou, wat een gezellige groep!

Wat is jouw favoriete visrecept? Deel ‘m hieronder; ik ben vet benieuwd!

 Mijn derde boek is alweer bijna uitverkocht <3
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk is al bijna op. Snel naar de winkel of bestellen dus! Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *