Leonie’s week 05: filmen met Allerhande, Meet & Greet met volgers, keihard stappen en heel veel werk

Hallo allemaal, wat fijn dat je er… Sorry, sorry, ik krijg het niet uit m’n hoofd. Maar echt; tof dat je weer meeleest met mijn verslag van de afgelopen week. Ik schreef dit weekverslag vanaf mijn wintersportadres in Les Orres, Frankrijk, waar ik de afgelopen week ben geweest.  Ik had daar alleen geen internet, en dus publiceer ik m’n verslag nu pas, op zondagochtend. Oei! Maar goed. Het was een toffe week en ik ga je daar volgende week meer over vertellen. Nu eerst week 5.

Week 5 stond vooral in het teken van DRUKTE, WERK, CAMPAGNES, OPNAMES en meer drukte, haha. Het was écht een intense week, ik ben blij dat ‘ie voorbij is, maar het was ook wel weer echt een mooie week. Lees je mee?

Maandag: werk!
Ik vind het best saai dat ik m’n dagboek altijd start met de saaiste dag: maandag was een werkdag… Ik werd wakker bij Jan met poes Charles en ging optijd naar huis om te filmen voor Metro en ander werk te doen. Prima maandag, weinig spannende dingen.

IMG_E2824
Charles helpt mee met het bed verschonen, omdat Jan een gipsarm heeft.
IMG_E2846
Ik nam een video op voor Metro over Pasta Pesto. Check ‘m hier!

Dinsdag: Croissantdag & OP NAAR PERU
Dinsdagochtend werd ik vroeg gebeld door Funx Radio over croissantdag en alles wat ik van croissantjes wist. Vet gezellig!

Daarna had ik om 10 uur een afspraak aan de andere kant van Amsterdam met een travel agency en een fotograaf over de reis die we gaan maken naar… PERU. Ja jongens, het is nu echt. Ik ga in mei naar Peru om te schrijven over de Peruaanse keuken. Want die moet machtig fantastisch zijn. En ik heb hier zo insane veel zin in! <3

IMG_E2890
Meetingroom op grote hoogte met een prachtig uitzicht over Amsterdam

Dinsdag was het heel erg mooi weer, dus na mijn afspraak besloot ik lopend naar huis te gaan. Ik probeer de laatste tijd wat meer te wandelen, omdat ik in m’n stappenteller van m’n iPhone heb ontdekt dat ik als thuiswerker de grootste moeite ever heb om 10.000 stappen per dag te halen (schijnt een goede hoeveelheid te zijn) en daar wil ik verandering in brengen. Ik haal nu amper de 5000 stappen, dus er is werk aan de winkel! Bovendien was het prachtig weer en had ik weer helemaal de I-love-Amsterdam-vibes te pakken. NICE.

IMG_E2894
Wandelen door m’n stadje <3

Aan het einde van de middag ging ik weer even langs Annemiek die m’n bibs dry needlede en dat was ‘m weer voor vandaag. Rustig, lekker dagje. Maar daar zou de rest van de week wel verandering in komen.

IMG_E2940
Beste remedie tegen keelpijn is sterke drank met ijs. Amaretto it is!

Woensdag: een nieuwe eettafel
Woensdag was ik de hele dag aan huis gekluisterd. Ik had genoeg werk verzameld om me de hele dag te vermaken en dat was nodig, want tussen 10-19 zou de nieuwe eettafel van Jan en mij bij mij geleverd worden. En dus werkte ik de hele dag thuis. Blogs schrijven, mails beantwoorden, samenwerkingen opzetten, dat soort werk.

lunch
Knettervette lunch!

Woensdagavond vergezelde Jan me en wachtten we samen nog tot de tafel om kwart voor 9 eindelijk geleverd werd. Al musical-op-tv-kijkend zetten we de tafel in elkaar. Het eerste meubel dat we samen in elkaar moesten zetten en ik moet zeggen: we did it. Geen ruzie, enkel gedeelde frustratie over hoe teringmoeilijk deze tafel in elkaar te schroeven was. Er hangen nu nog wat schroeven half uit, maar de tafel staat steady en we vinden het wel best, haha. Yay! Ons eerste nieuwe meubel staat.

dinner
Ik eet sinds Jan opeens veel meer salades en ze lukken ook behoorlijk goed steeds. Dit was er eentje met geitenkaas en honing-appeldressing. MmmM!

Oh en we waren na twaalfden pas klaar, dus ik ben vergeten een foto van de tafel te maken, haha.

Donderdag: filmen met Allerhande
Donderdag moest ik vroeg uit de veren voor een opnamedag met Allerhande. Om 9 uur was ik ver in Amstelveen (na een Uber rit van €45 omdat het overal vast stond en er een dubbel tarief gold, kuttttt wat zonde van m’n geld).

uber

Bij Allerhande had ik echt weer zo’n super vette dag. Er stond een visagist klaar om mijn gezicht cameraproof te maken, ik had zelf wat setjes kleding meegenomen, de keuken (set) was helemaal mooi aangekleed en in een paar uur tijd namen we twee toffe tostivideo’s op die binnenkort op het kanaal van Allerhande verschijnen. ZO vet. En zulke mooie publiciteit voor mijn boek TOFFE TOSTI’S. Ik vind het écht heel erg fijn samenwerken met Allerhande; ze laten me heel erg vrij in wat ik doe en niet moet doen en zo heb ik er alle vertrouwen in dat dit weer een heel tof filmpje gaat worden. YES, wat vet. En ik was even best een beetje trots op mezelf. Wie had dat nou gedacht? Toen ik bijna 7 jaar geleden begon met gewoonwateenstudentjesavondseet.blogspot.com, dat er een paar jaar later zo’n grote partij geïnteresseerd zou zijn om met mij samen te werken. Ik vind het nog steeds veel te leuk dit. YES!

IKSXE0869
Tosti’s bakken op camera!
FXLDE1130
Nieuws over het tostietshirt: hij komt er aan! Ik ben momenteel met partijen aan het praten over de productie er van… Nog héél even geduld! 😀

’s Middags had ik een paar uurtjes over en die spendeerde ik bij Jan, die ziek op bed lag. Ik kroop er lekker bij in bed – helemaal kapot van de opnames – en werkte nog een beetje vanuit bed.

’s Avonds ging ik naar de opening van The Dirty Chicken Club; een nieuw kiprestaurant op de Wamoesstraat in Amsterdam. Roger en JP (Cityguys) organiseerden de opening en hadden me uitgenodigd. Ik dacht dat we gewoon lekker met wat bloggers een hapje gingen eten, maar toen ik aankwam bleek ik er al helemaal naast te zitten. Dit was gewoon echt een dikke party. En het was echt een topavond.

WSOS1762
Cheers!

Voor een stukje kip moest je vechten (smalle bar, alle kip bleef op één plek, dichtst bij de keuken, hangen), maar gelukkig had ik Max (vriend van JP en Roger en barman in Amsterdam) aan mijn zijde en veroverde hij met zijn 2.03m (gokje) een paar stukken kip, die we samen opaten. Vet gezellig!

De rest van de avond stond in het teken van véél te lekkere biertjes en dansjes en leuke mensen, maar ik moest van mezelf vroeg naar huis (en weinig drinken), want morgen was een belangrijke dag…

Vrijdag: Meet & greet en #Antihipstertournee
En toen was het vrijdag en was het weer druk. Ik begon m’n dag in de wachtrij voor U2. Ik wil potverdikkie echt eens naar dat concert toe, maar ik viste helaas weer achter het net. Wél scoorde ik tickets voor Jeremy Loops in Paradiso. Ook tof.

wachtrij
Bad news dit…

’s Middags stond er een Meet & Greet met lezers van mijn blog op de planning. Vet leuk. Iglo had dit gefaciliteerd op een hele toffe woonboot bij Amsterdam Amstel. Er kwamen 8 volgers die via Instagram hadden ‘gewonnen’ en met mij tosti’s gingen bakken en lekker eten. Eerder vond ik dit nog wel spannend, maar ik was nu eigenlijk helemaal niet zenuwachtig en vond het vooral gewoon heel erg leuk om jullie te leren kennen. Het is voor mij zó tof om te weten wie mijn lezers/volgers zijn. En het was echt vet gezellig.

meet
Gezellig groepje + kapitein Iglo!
tosties
We maakten o.a. vissticktosti’s

Lees het uitgebreide verslag over deze middag, inclusief de recepten voor vissticktosti en Mediterraanse vis met citroen en courgetti hierzo!

tukken
Even thuis bijkomen van de drukte en opladen voor de avond…

Na de Meet & Greet chillde ik ‘m nog eventjes thuis en daarna had ik weer iets tofs op de planning. Editie #2 van met vriendin Laura op Anti Hipster Tournee. VET LEUK. Het idee: iedere twee weken gaan we fietsen door Amsterdam en strijken we neer bij een eettentje dat absoluut niet hip is; het liefst zit er niemand, is het interieur afschuwelijk en wordt er een of andere gekke keuken gekookt.

We begonnen op de Rozengracht, maar vonden daar vooral shoarma grillrooms. Dat wilden we niet. En dus doken we de Jordaan in, waar we via een Afghaans restaurant (te druk, zal wel populair zijn), langs een Chinees (te bekend) uiteindelijk bij een Argentijn eindigden. En wat hebben wij een TOP avond gehad.

We vroegen aan de bediening wat het beste van de kaart was en bestelden dat; vier dikke steaks uit verschillende regio’s in Zuid Amerika. Lekker!

eten
vet veel vlees voor ons tweeën

We hadden het geluk dat we ons tafeltje deelden met twee andere Amsterdammers die ook per ongeluk bij deze Argentijn terecht waren gekomen en man, wat hebben we een toffe avond met ze gehad. Jochem en Neeltje; we made new friends. Echt wel dat Lau en ik deze zomer bij ze langs gaan om een hapje te eten op hun woonboot in de Houthavens. Wat een leuk stel.

Na echt een TOP avond bij de Argentijn (live muziek, knullige inrichting, prima eten, aardig personeel, echt alles wat niet hip is en alles wat we wilden) vervolgden Lau en ik onze weg verder de Jordaan in. Ik had zo’n drukke week gehad en had echt zin om met heel veel alcohol te ontladen. Best raar; dit heb ik niet vaak. Maar ik had gewoon écht even zin om all out te gaan.

We vervolgden onze weg naar een of andere Palm bar ofzo, waar we biertjes dronken, fietsten toen naar de Brandon waar het veel te druk was en waar we eigenlijk een klein beetje te oud voor waren al en hebben toen de avond onwijs gezellig afgesloten bij Café Struijk op de Rozengracht. Wat. Een. Avond.

party
Twee blije meisjes

Zaterdag: werk, werk, werk & movienight
En toen was het zaterdag en moest ik nog héél veel werk doen. Ik moest nog drie advertorials schrijven én fotograferen en dat was best een klus.

pannenkoek
ff lekker lunchen tussendoor: banaanpannenkoekjes met citroen, suiker en gezouten boter

Bovendien had ik ‘s middags een casting voor een quiz die binnenkort op televisie komt, waar ik samen met Snackspert (Eke) héél graag aan mee wil doen. De casting ging heel goed, dus fingers crossed dat dit door gaat!!

lezen
Boek lezen met boyfriend <3

Daarna kwam Jan lekker bij mij thuis en na een discussie over miscommunicatie besloten we dat het tijd was om te chillen en gingen we lekker koken, eten aan onze nieuwe tafel en ’s avonds nog naar de bios. In de Filmhallen keken we de film All the Money in the World en dit was top. Ik ben gek op de bios en al helemaal als ik met m’n lievelingsman ga. <3

filmhallen
Movienight!

Zondag: Crossfit & werk
En toen was het zondag en moest ik nog steeds veel werk doen. Die advertorials waren nog niet af, dus ik moest er weer even mee aan de slag, terwijl Jan met één hand de afwas deed (nog steeds een gipsarm). Verder klusten we wat in huis en dat was heerlijk <3.

Om 2 uur ’s middags had vriendin Marte een wedstrijd Crossfit in Amsterdam en daar ging ik met le boyfriend ff kijken. Super leuk! Ik vond het heel tof om Mart eens keihard te zien sporten (dude, wat is crossfit ZWAAR) en ik vond het vooral heel erg leuk om dit met Jan te doen. Gewoon even random op zondag. Ik HOU er zo van jongens. Ik ben zo blij <3.

croff
Achterin zie je Marte zwoegen aan een bar-unit. Of hoe het ook heet.

Op de weg naar huis scheidden onze wegen en moesten Jan en ik afscheid nemen voor twee (!) weken. Haha echt insane; vorig jaar hebben Jan en ik een halfjaar uit elkaar gewoons (China-Amsterdam) en nu is twee weken opeens een ramp. Nou ja, niet een ramp. Wel ongezellig. Maar ik ben op wintersport en hij gaat naar de Olympische spelen in Korea, dus tja. Allebei leuke dingen doen. Eind volgende week zie ik ‘m weer.

Eenmaal thuis ging ik even heerlijk op de bank een boek lezen. Ik zou ’s avonds wel weer verder gaan met werk. En zo geschiedde.

Ook kwam er nog even een lezeres langs om mijn eetkamerstoelen van me over te kopen (vet gezellig) ennnn daarna ging ik weer verder aan het werk. Ik moést echt mijn werk afronden, want maandag zou ik op reis gaan.

zondagavond
Werken op zondag = werken met een wijntje

Inmiddels is het alweer zondagochtend in week 6 en heb ik er alweer een nieuwe week op zitten. Maar daar vertel ik je in mijn weekdagboek 06 komende woensdag over.

Tot dan!

Mijn derde boek is alweer bijna uitverkocht <3
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk is al bijna op. Snel naar de winkel of bestellen dus! Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *