Banaanpannenkoekjes met citroen, suiker en gezouten boter

Goedemiddag goed volk! Vorige week heb ik iets ge-ni-aal lekkers gegeten en ik was helemaal niet van plan om er over te schrijven, maar ik doe het toch: Banaanpannenkoekjes. Want: LEKKER. Ik maakte als lunch op een dag banaanpannenkoekjes klaar. Dat doe ik vrij vaak, want ik vind het lekker en makkelijk en heb bijna altijd wel eieren en bananen in huis. Maar vandaag maakte ik me toch een lekkere variant. Bovendien bedacht ik me dat ik volgens mij nog nooit het recept voor banaanpannenkoekjes hier heb gedeeld. Dus bij deze!

Nodig voor één persoon: 1 banaan – 1 ei – beetje suiker – klontje gezouten boter (Lurpak is een aanrader) – sap van een halve citroen

Oke let’s do this. Je maakt een banaanpannenkoek door één banaan te mengen met één ei. Ik vind het handig om dit te doen met de staafmixer, maar het kan eventueel ook met de hand. Dan moet je even eerst de banaan helemaal fijn prakken en ‘m dan mengen met ei.

Schenk vervolgens een klein deel van je beslag in een verwarmde koekenpan met een klontje boter (of kokosolie, doe ik altijd) en bak de pannenkoeken aan beide kanten. Let op dat je de pannenkoek niet te groot en te dik maakt: dan kun je ‘m echt moeilijk omkeren. Het beslag is heel zwaar en dat maakt het überhaupt een uitdaging om deze units fatsoenlijk te keren.

Uit één banaan en één ei haal ik meestal vier kleine pannenkoekjes.

Beleg ze vervolgens met wat suiker, pers er een halve citroen over uit en eindig met een klontje gezouten boter en klaar is je lunch. VET HEERLIJK!

pannenkoek

Overigens kun je dit natuurlijk ook met gewone pannenkoeken doen of wellicht zelfs met pannenkoeken van bierbeslag? NICE.

Eet smakelijk!

Mijn derde boek is alweer bijna uitverkocht <3
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk is al bijna op. Snel naar de winkel of bestellen dus! Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *