Pasta: Spaghetti met tartaarballetjes, cherrytomaatjes, champignonroomsaus en peterselie

Goedenavond allen! Hoe gaat het? 🙂 Zijn jullie allemaal druk met tentamens/de laatste loodjes voor de kerstvakantie? Ik kan vertellen dat ’t op werk wel redelijk druk is. Maar vooral omdat ik de komende twee weken heel veel vrij ben en daardoor lekker vooruit moet werken. Maar prima!

Gisteravond ben ik trouwens weer eens naar een voorstelling in DeLaMar geweest. Of nou ja, een voorstelling? Ik ging naar de marathonuitzending van de tv-serie RAMSES, die vanaf 11 januari op tv te zien is. En damnnnnn ik was ZO onder de indruk!! Een serie over het leven van Ramses Shaffy, zijn jonge jaren. En nu mag je me een cultuurbarbaar noemen, maar ik wist echt niet veel van zijn leven af. En pfoe, wat was die serie mooi! En een ge-wel-dige hoofdrolspeler; Maarten Heijmans. Ik raad het echt enorm aan om deze serie te kijken. ZO mooi! 😀

Oké, genoeg non-food-enthousiasme. Over tot de orde van de dag. Vandaag at ik pasta! Ik had zin in gehakt-achtig vlees en bedacht dat ’t lang geleden was dat ik een tartaartje at. En ik had nog champignons in huis, die altijd héél goed matchen met een tartaartje. Meestal maak ik er dan Hollandse pot van, met aardappels en groentes, maar vandaag probeerde ik eens een pasta. En dat slaagde goed! Een lekker maaltje. Niet het aller lekkerste ooit, maar wel écht lekker!

Nodig voor één persoon: 1 tartaartje (geniaal: bij Vomar kun je ze per stuk kopen, voor 70ct!) – 125gr champignons – 100gr zure room – 10 cherrytomaatjes – spaghetti – verse peterselie

Snij de champignons in schijfjes en bak ze in (bak)boter in een pannetje, tot er lekker vocht uit komt lopen en ze een beetje verkleuren. Voeg er dan de zure room bij en laat dit lekker pruttelen, zodat de smaken goed ‘inkoken’. Eventueel beetje zwarte peper toevoegen.

De cherrytomaatjes snij je in plakjes en bak je in een koekenpan met olijfolie. Ondertussen kook je de spaghetti en trek je het tartaartje uit elkaar om er kleine balletjes van te kneden. De balletjes doe je bij de tomaatjes in de pan en bak je even rondom bruin. Doe de champignonroomsaus over de pasta en serveer de balletjes met tomaatjes er op. Aftoppen met peterselie en klaar! Oh, en zoals je ziet deed ik er bij het opdienen nog ene lepel extra zure room bij. Vooral omdat dat leuk stond, maar ook voor de smaak wel lekker!

Ik moet toegeven dat ik de peterselie er vooral bij deed vanwege de kleur (geen groen in de maaltijd), maar echt veel smaak voegt het niet toe. Toevallig had ik het plantje nog staan, anders zou je het ook wel weg kunnen laten denk ik.

Verder was het een prima maaltijd. Kan me voorstellen dat iemand anders het misschien wat flauw vindt, maar dan moet je wellicht de tartaarballetjes nog wat inpeperen. En goeie champignons zijn ook belangrijk! Dat er wat vocht uit komt en ze echt een beetje verkleuren. Anders hebben ze maar weinig smaak.

Nou goed, dat was mijn lekkere maaltje van vanavond :). Gisteren at ik overigens in de artiestenfoyer van DeLaMar een kabeljauwfilet met frites en rode kool. En dat was prima te eten! Maar oh oh, ik ben vega-maandag vergeten! Dat ga ik dus ergens deze week nog inhalen. Anyway… See you later!

Misschien vind je dit ook lekker:


4 reacties op “Pasta: Spaghetti met tartaarballetjes, cherrytomaatjes, champignonroomsaus en peterselie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *