Pasta pesto van pistache met gegrilde groentes

Goedemorgen jij! Had je deze foto al voorbij zien komen op Insta Stories? Man, wat kreeg ik hier veel reacties op. Ik vind het dan ook leuk om vandaag het hele recept met je te delen, van deze pasta met pistache-pesto en gegrilde groentes. Vet makkelijk en vét lekker. En het ziet er ook nog awesome uit. Zin in? Let’s pasta!

Nodig voor één persoon: 1/2 basilicumplant – 95 gr pistachenoten (gepeld uit zo’n bakje is handig) – scheut olijfolie – handje Italian flakes (parmezaanse kaas) – 50gr groene aspergetips – 1/2 aubergine – 10 cherrytomaatjes – half pak verse spaghetti

– een staafmixer

Je begint met het grillen van de groentes. Snijd de aubergines in plakken van 1 cm en leg ze met een scheutje olijfolie tussen de grill. Doe ook de aspergetips ertussen (mag zonder olie) en wacht totdat alle groentes grillstreepjes hebben. Dit duurt een minuut of 5-10 en dit is het meeste werk van deze hele maaltijd.

Kook de spaghetti in 4 minuten gaar en bewaar wat van het kookvocht, voordat je de spaghetti afgiet.

Maak pesto door de basilicum, olie, kaas en pistachenoten in een hoge kom te staafmixeren tot een mooie pesto. Je kunt de ingrediënten op gevoel aanpassen; meer basilicum, meer olie, etc.

Roer de spaghetti door de pesto samen met wat kookvocht. Serveer de gegrilde groentes on top (samen met wat verse tomaatjes) en klaar is je maal!

Beetje peper en zou erover en eet smakelijk.

pesto

Ik vond het súper lekker. Ik ben sowieso gek op pasta pesto en vind het wel tof dat je flink kan variëren in hoe je hem klaarmaakt. Zo met de pistachenoten is toch net anders dan met pijnboompitten, maar wist je dat je ook bijvoorbeeld cashewnoten of walnoten kunt gebruiken? Nice! En wat dacht je van munt of peterselie in plaats van basilicum? Mjam!

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

2 reacties op “Pasta pesto van pistache met gegrilde groentes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *