Hallo allemaal! Vandaag heb ik een super drukke dag met een enorme to do list en wat ga je dan doen? Juist: de dingen die je niet moet doen. Zo had ik opeens honger en vond ik allerlei toffe ingrediënten in de koelkast met welke ik een heel tof maaltje in elkaar zette. Weer een nieuwe recept voor m’n site, haha. Ach, daar kan best wat werk voor wijken.. Toch?
Benieuwd naar deze pasta met een roomsaus van prei, spinazie en knoflook en daarbij gebakken pompoen uit de oven? Lees verder!
Nodig voor twee personen: 300gr verse pasta – 400gr Biologische pompoenstukjes – 1 teen knoflook – 1/2 prei – 50gr spinazie – 2 eetlepels Philadelphia – 2 eetlepels parmezaanse kaas
Meng de pompoenstukjes met olijfolie en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Zet de pompoenstukjes 30 minuten op 220C in de oven; totdat ze een beetje bruin kleuren. Mjam!
Maak ondertussen de roomsaus als volgt: snijd de prei in ringen en bak met olijfolie op middel-laag vuur glazig. Voeg een teen knoflook toe en bak mee. Voeg dan de spinazie er ook aan toe en laat die slinken in de pan. Doe dan de Philadelphia erbij met een beetje kookvocht van de pasta (als je die toevallig al op het vuur hebt staan) of gewoon een beetje water. Roer alles door elkaar en laat de saus lekker eventjes op het vuur pruttelen. Voeg ook de Parmezaanse kaas toe, zorg dat die smelt in de pan en laat lekker op laag vuur staan.
Kook ondertussen de pasta in no time gaar. Dat is het voordeel als je kiest voor verse pasta; dat het mega snel klaar is. Chill!
Pureer vervolgens de roomsaus tot één gladde saus. Dit deed ik in een maatbeker met een staafmixer erop. Dan kleurt de saus ok groen, van de spinazie. Mjam!
Roer de pasta dan door de saus en serveer de pompoenstukjes on top. Top nog ff af met een beetje peper en grof zeezout en klaar is je maal. Eet smakelijk!
Ik vond die roomsaus echt top; wat lekker smaakvol en zó simpel. Dat is er eentje die ik zeker ga onthouden. Ook vond ik de combinatie met pompoen best wel chill, maar in alle eerlijkheid weet ik ook al dat ik dit nooit meer ga maken haha. Het was niet super speciaal. Het geheel dan hè? Die roomsaus was echt de bom, die ga ik wél vaker maken.
Weet jij een lekker pasta-recept met pompoen? Deel ‘m hieronder!
Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.
Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?
Leonieke zegt:
Misschien een idee om het eens met broccoli te proberen? Of met kip en noten, alleen is het dan niet vegetarisch meer.
leonie zegt:
Broccoli lijkt me inderdaad een goede, ter vervanging van de pompoen!
B. zegt:
Deze pasta is erg lekker
Penne
Pompoen, Feta & rode ui uit de oven
Bacon (uitgebakken)
Rucola
leonie zegt:
KLinkt goed!
Erica zegt:
Dank voor uw idee
Lijkt me erg lekker
Heleen zegt:
Super leuk recept. De roomsaus dan ????. De pompoen (lust ik echt niet) zou ik vervangen voor venkel. Dus die combi ga ik zeker proberen
leonie zegt:
ja dit is echt een GRUWELIJK goed idee!! Ben heel benieuwd hoe dit wordt!